Σε γραπτή του δήλωση μέσα από το νοσοκομείο, καταδικασμένος πρώην υπουργός διεμήνυσε πως αν πάθει οτιδήποτε, το κρίμα θα βαραίνει εκείνους που του αρνήθηκαν την αποφυλάκιση.
Αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του: «…Επειδή η εξέλιξη της υγείας μου τα τελευταία πέντε χρόνια, καθιστά αδύνατη την παρουσία μου στο Δικαστήριο την 5.4.2017, αισθάνομαι την επιτακτική ανάγκη να δηλώσω ότι, οτιδήποτε συμβεί αυτή τη κρίσιμη στιγμή στην υγεία μου, θα χαρακτηρίσει άμεσα τη λειτουργία των δημοκρατικών και πολιτειακών θεσμών της Ελλάδας…».
Ο πρώην υπουργός ζητάει την αναστολή εκτέλεσης των 20 ετών κάθειρξης που του έχει επιβληθεί για την κατηγορία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Όταν την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε από τους συνηγόρους του Άκη Τσοχατζόπουλου η νέα αίτηση αποφυλάκισης, κατέθεσε ως μάρτυρας ο διευθυντής της β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου και χειρουργός του πρώην υπουργού, Γ. Οικονομόπουλος, προκειμένου να βεβαιώσει την κατάσταση της υγείας του κατηγορούμενου.
Ο κ. Οικονομόπουλος υποστήριξε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος πάσχει από στεφανιαία νόσο στελέχους 80% και τριών αγγείων. “Ο ασθενής έπρεπε να χειρουργηθεί εκτάκτως, αλλά δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε λόγω των διαφόρων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Προχωρήσαμε σε περαιτέρω εξετάσεις και εν συνεχεία έγινε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη”, είπε, προσθέτοντας πως “η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και επισφαλής“.
Όπως επεσήμανε, πλέον ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να έχει συνεχή ιατρική παρακολούθηση για την αποκατάσταση της υγείας του, να έχει συγκεκριμένη διατροφή και να προχωρήσει σε κινησιοθεραπεία και τόνισε χαρακτηριστικά πως: “Η φυλακή λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε ένα κελί“.
Παράλληλα, ο μάρτυρας πρόσθεσε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρειάζεται ειδική θεραπεία για να επανέλθει και να αποφευχθούν οι λοιμώξεις. “Στην ηλικία του κ. Τσοχατζόπουλου θα του έδινα έξι μήνες για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση η υγεία του. Δεν είναι εύκολο. Θέλει προσοχή για τον ασθενή, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια για την καθημερινότητά του” τόνισε επίσης.