Site icon NewsIT

Αποκαλύφθηκαν τα μέλη της τσιγγάνικης συμμορίας που έμπαινε σε σπίτια και έκλεβε πολίτες στη Μεσσηνία

23.05.2013 | 18:06
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο τσιγγάνων, ηλικίας 26 και 18 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία, η οποία περιλαμβάνει ακόμα τρεις συνεργούς του. Ο ένας είναι ήδη έγκλειστος στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου.

Εξιχνιάστηκαν, τέσσερις περιπτώσεις ληστειών και μία απόπειρα, σε σπίτια στις ευρύτερες περιοχές του Πεταλιδίου, της Πύλου και της Κορώνης Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, είχαν κάνει από τα τέλη Αυγούστου του 2010 έως τα μέσα Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους, τις ληστείες:

Την 26-8-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Αγνάντι Πεταλιδίου Μεσσηνίας, μπήκαν σε σπίτι και με την απειλή μαχαιριού, έκλεψαν προσωπικά έγγραφα.
Την 5-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Μανιάκι Μεσσηνίας, μπήκαν σε σπίτι ζευγαριού και με την απειλή μαχαιριού και την χρήση σωματικής βίας, έκλεψαν χρήματα.
Την 5-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στη Δροσιά Μεσσηνίας, μπήκαν στο σπίτι μιας γυναίκας και με σωματική βία, έκλεψαν χρήματα.
Την 12-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Επισκοπή Μεσσηνίας, μπήκαν σε σπίτι και με την απειλή βίας, έκλεψαν χρήματα.
Την 12-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Μεμί Μεσσηνίας, προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι μιας γυναίκας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς τους κατάλαβαν και αναγκάστηκαν να φύγουν.

Οι δράστες είχαν συλληφθεί την 14-1-2012 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας για κλοπές. Ο 26χρονος είναι έγκλειστος στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Σεισμός 4,8 ρίχτερ “κούνησε” τη Λευκάδα – Αισθητός και στην Ηλεία

Θησαυρός στα σκουπίδια! Σε κάθε τόνο πεταμένα κινητά βρίσκουν 250 γραμμάρια χρυσό

Χανιά: Φωτιά στις κεραίες του ΑΝΤ1 και του Μακεδονία TV!

Φωτιά σε εξέλιξη στο Λασίθι

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version