Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη για τις υπερβάσεις στην κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, Χαράλαμπου Μωυσίδη, θα συνεχιστεί την Παρασκευή ενώπιον του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης η δίκη για τις υπερβάσεις στις μελέτες και το κόστος κατασκευής του δρόμου ΘεσσαλονίκηςΩραιοκάστρου.

Για την υπόθεση κατηγορούνται 26 άτομα, ανάμεσα στους οποίους ο τελών εν αργία αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Ψωμιάδης, που επίσης είναι σε αργία, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος, πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας και εργολάβοι.

Η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα και ολοκληρώθηκε με τις απολογίες των κατηγορουμένων, οι οποίοι, στο σύνολό τους, αρνήθηκαν τις σε βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες, που για κάποιους είναι με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου.
“Αμαυρώθηκε η προσωπικότητά μου (…) Εμπιστευόμασταν τις εισηγήσεις των ειδικών” είπε ο Γ. Τσαμασλής,
ενώ ο Κ. Παπαδόπουλος απολογήθηκε: “Είναι προσβλητικό να βρίσκομαι στο εδώλιο. Έδωσα τη ζωή μου στα κοινά. (…) Δεν ζημιώσαμε το δημόσιο ούτε με μία δραχμή. Υπερασπίσαμε το δημόσιο συμφέρον και παρακαλώ να μας κηρύξετε αθώους”.

Συγκινημένος ο Δ. Ψωμιάδης, αδελφός του πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη, δήλωσε: “Ασχολούμαι 55 χρόνια με τα κοινά και απολογούμαι πρώτη φορά σε δικαστήριο. Με κάλεσαν πριν 11 χρόνια στη Νομαρχία για να βοηθήσω τον αδελφό μου τον Παναγιώτη. Καταριέμαι την ώρα και τη στιγμή που πήγα. Το ευχαριστώ για την προσφορά μου ποιο είναι; Το ρεζίλεμα και η λοιδορία (…) Παραδώσαμε 1.100 έργα όλα αυτά τα χρόνια. Αν έπαιρνα 1.000 ευρώ από κάθε έργο θα είχα τώρα 1 εκατομμύριο. Ζω σε ενοίκιο (…) Όλες οι ενέργειες ήταν νόμιμες. Είμαστε όλοι αθώοι”.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά το κόστος κατασκευής του έργου, κατά την περίοδο 1997 – 2007.
Σύμφωνα με τους ελέγχους των επιθεωρητών, παρατηρήθηκαν οικονομικές υπερβάσεις.
Όπως αναφέρεται δε, στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης,
η υπέρβαση στο κόστος κατασκευής έφτασε τις 515.000 ευρώ,
ενώ από τη συνολική διαχείριση η τότε Νομαρχία ζημιώθηκε με ποσό που φτάνει τις 300.000 ευρώ!

Διαβάστε ακόμα:

Χάος στην Λαμία από το κλείσιμο της εθνικής οδού – ΒΙΝΤΕΟ

Έψαχναν το κλεμμένο παιδί τους και… το είδαν (;) στην παρέλαση! Η συγκλονιστική ιστορία μιας οικογένειας που δε σταματά την αναζήτηση

Κοινωνικό τσίρκο στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά από όλη την Ελλάδα θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε