Τετάρτη, 3 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Αποτροπιασμός για το αιματοκύλισμα στη Μανωλάδα – Άφαντοι οι πιστολέρο – Τους απειλούσαν πως εάν ξαναζητήσουν χρήματα θα τους σκοτώσουν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– “Μπλεγμένος” και σε άλλο περιστατικό με μετανάστη ο ένας από αυτούς
– Τον Αύγουστο του 2012 έσερνε αιγύπτιο μετανάστη με το αυτοκίνητο για πάνω από ένα χιλιόμετρο
– Την Παρασκευή στην περιοχή θα πάει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας
– Τι λένε οι μετανάστες για το μαρτύριό τους και απίστευτες εικόνες στον ΣΚΑΙ

“Υπότροποι” αλλά… παραγωγοί φράουλας. Δικοί τους νόμοι, ιδιότυπη ανοχή και ανυπαρξία κρατικών ελέγχων.
Για ακόμη μία χρονιά φράουλες βαμμένες και ποτισμένες με αίμα, νόμιμων ή παράνομων μεταναστών.

Οι “τσιφλικάδες” παραγωγοί, οι “πιστολέρο” επιστάτες και κάθε χρονιά τα ίδια, με το κράτος κάθε χρόνο να λαμβάνει μέτρα, που δεν εφαρμόζονται ή όταν εφαρμόζονται αυτά είναι εφήμερα και περιστασιακά.

Ο 57χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης καλλιέργειας φράουλας συνελήφθη και κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ένας ακόμη 38χρονος συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία καθώς φιλοξένησε για κάποιες ώρες δύο από τους τρεις δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος των μεταναστών.
Οι τρεις δράστες, 39, 27 και 21 ετών, αναζητούνται ακόμη από τις αστυνομικές αρχές.

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση με τους 28 τραυματίες

Ο 27χρονος, τον Αύγουστο του 2012, έχοντας και πάλι το ρόλο του “επιστάτη” στην ίδια επιχείρηση, έρχεται σε αντιπαράθεση με τους εργαζομένους για τα δεδουλευμένα τους.

Μαζί με έναν ακόμη συνεργό του συμπλέκονται με έναν 22χρονο από την Αίγυπτο και τον ξυλοφορτώνουν. Ο μετανάστης επιχειρεί να τους σταματήσει όταν προσπαθούν να διαφύγουν με αυτοκίνητο. Του σφηνώνουν το κεφάλι στην πόρτα και τον σέρνουν για … 1 χιλιόμετρο. Η δίκη δεν έχει γίνει ακόμη και το θύμα έχει απελαθεί.

Προχθές οι περίπου 200 αλλοδαποί εργάτες ζητούσαν το αυτονόητο. Τα δεδουλευμένα 6 μηνών.

Συνολικά περίπου 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ Χρήστο Παρθένη, οι τρεις δράστες μετά τον αρχικό διαπληκτισμό με τους εργαζόμενους, έφυγαν και επέστρεψαν κρατώντας δύο κηνηγετικά όπλα και ένα πιστόλι. Πυροβόλησαν εναντίον των μεταναστών τραυματίζοντας 28 από αυτούς. Οι επτά νοσηλεύονται ακόμη σε νοσοκομεία της περιοχής. Στον χώρο του περιστατικού βρέθηκαν 5 κενά φυσίγγια, 15 σιδερένιοι σωλήνες και 12 αυτοσχέδια ρόπαλα.

Μετά το “αίμα” ξεκίνησε το… μπαλάκι των ευθυνών.

Κρατικές υπηρεσίες, τοπικές δημοτικές και αστυνομικές αρχές και επιθεώρηση εργασίας αποποιούνται το μερίδιο της ευθύνης τους.

Ο μεγάλος οικονομικός πακτωλός της… φράουλας μετατρέπει τους ιθύνοντες σε “τυφλούς”, “κωφούς” και “άφωνους”. Ανακοινώθηκε και ο “σωτήρας”.

Άμεσα έπιασε δουλειά η Οικονομική Αστυνομία έστω και “παράτυπα” ακόμη. Πριν από 9 μέρες ψηφίστηκε ο νέος νόμος του Υπουργείου Εργασίας για τις επιπλέον αρμοδιότητες σχετικά με την ανασφάλιστη εργασία, που δίνονται στην συγκεκριμένη αστυνομική αρχή. Μετά τη δημοσίευση του νόμου στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, που εκκρεμεί, θα μπορεί να προβαίνει σε τέτοιους ελέγχους σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο “άτυπα”, με άλλες αιτιολογίες ελέγχου, βρέθηκαν στην Ν. Μανωλάδα, και σχημάτισαν δικογραφίες για τέσσερις παραγωγούς φράουλας, που απασχολούσαν παράνομα οκτώ μετανάστες.

Το νέο αιματηρό επεισόδιο αναδεικνύει στο μέγιστο την πολύχρονη ατιμωρησία φαινομένων απάνθρωπης εκμετάλλευσης εργατών γης στην περιοχή, και εύλογα έκανε το γύρω του κόσμου.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν ακόμη και κινήσεις υπέρ της εφαρμογής μποϊκοτάζ στις φράουλες της Μανωλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν επιχειρηματία που δρα με αυτόν τον τρόπο, και μάλιστα από την… Αθήνα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι απλήρωτοι μετανάστες συγκρούστηκαν με νέους εργάτες γης που είχε προσλάβει ο επιχειρηματίας και για τον λόγο αυτό επενέβησαν οι επιστάτες, πυροβολώντας.

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Νατάσσα Παναγιωτάρα αναφέρει ότι υπάρχουν πολλοί μεγαλοφραουλάδες που εκμεταλλεύονται μετανάστες, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για “εργασιακό σκλαβοπάζαρο”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η επιθεώρηση εργασίας επικαλείται την έλλειψη προσωπικού και την αδυναμία ελέγχων.

Την ίδια ώρα, οι εργάτες – “δούλοι” παραμένουν στα παραπήγματα της ντροπής, κάτω από άθλιες συνθήκες. Εκεί, επέστρεψαν πολλοί από τους τραυματίες της χθεσινής επίθεσης γιατί… δεν έχουν πού αλλού να πάνε!
Δείτε τις εικόνες ντροπής που κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ και ακούστε τι λένε οι μετανάστες για το μαρτύριό τους

Ο Υπουργός στον τόπο της επίθεσης

Μετά τα όσα έγιναν, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, τον Διοικητή της ΥΠΟΑΔΥΕ και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, θα επισκεφθεί αύριο το πρωί στις 08:00 το Αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλείας.

Διαβάστε ακόμα:

Τριτοκοσμικές εικόνες από τα παραπήγματα της Μανωλάδας – Τι λένε οι αλλοδαποί εργάτες στο ΣΚΑΪ

Είχε τραυματίσει ξανά μετανάστη ο ένας από τους τρεις επιστάτες – “πιστολέρο” της Μανωλάδας! Τον έσερνε με το αυτοκίνητο!

Βίντεο – Ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στη Μανωλάδα – Άφαντοι οι τρεις επιστάτες που “γάζωσαν” τους “σκλάβους” των χωραφιών!

Ηλεία: Τα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας βάφτηκαν με αίμα – ”Γάζωσαν” εργάτες που ζητούσαν να πληρωθούν!

Με αφίσες καλούν σε μποϋκοτάζ στις φράουλες Μανωλάδας – ΦΩΤΟ

Πόλεμος στη Νέα Μανωλάδα! Έλληνας επιστάτης “γάζωσε” με καραμπίνα πάνω από 25 αλλοδαπούς εργάτες που ζήτησαν να πληρωθούν!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε