Site icon NewsIT

Αστυνομικοί και εκβιαστές – Ζητούσαν χρήματα από καταστηματάρχη

03.04.2013 | 12:01
Αστυνομικοί και εκβιαστές – Ζητούσαν χρήματα από καταστηματάρχη

Επίθεση τρομοκράτησης σε βάρος του καταγγέλλει αλλοδαπός, μάρτυρας σε υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών που εξιχνιάστηκε πρόσφατα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για 31χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών στον Πειραιά, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο κατήγγειλε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ότι δύο αστυφύλακες του τμήματος Καμινίων τον εκβίαζαν απαιτώντας 300 ευρώ προκειμένου να μην του επιβάλλουν πρόστιμο για δήθεν υγειονομικές και φορολογικές παραβάσεις.

Οι δύο αστυφύλακες, ηλικίας 31 και 26 ετών συνελήφθησαν την 15η Φεβρουαρίου κατηγορούμενοι για απόπειρα εκβίασης και παράβαση καθήκοντος. Μέσω της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ο 31χρονος Πακιστανός κατήγγειλε ότι την Κυριακή 31 Μαρτίου άγνωστοι έσπασαν τη βιτρίνα του καταστήματός του και άφησαν στο σημείο απειλητικό σημείωμα.

Είχε προηγηθεί καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, σύμφωνα με την οποία στις 25 Φεβρουαρίου, ημέρα που εκδικαζόταν η υπόθεση σύλληψης των δύο αστυφυλάκων του Α.Τ. Καμινίων, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τον επισκέφθηκαν στο κατάστημά του ζητώντας του να τους ακολουθήσει στο τμήμα για έλεγχο εγγράφων.

Πρωτόδικα, στους δύο επίορκους αστυνομικούς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή. Με απόφαση Αρχηγείου, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στις 13 Φεβρουαρίου για εκβιασμό Πακιστανού καταστηματάρχη είχε συλληφθεί και ο διοικητής του Α.Τ. Ρέντη.

Διαβάστε επίσης:
Βόμβα στην “Έμπατη” στην Κηφισιά – Ισχυρότατη η έκρηξη

«Καθαρή» η… νεκροφόρα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version