Site icon NewsIT

Δεν αφήνουν το βρέφος της 11χρονης να βγει από το νοσοκομείο με εντολή εισαγγελέα

16.12.2014 | 21:59
Εικόνα από το CretaPost

Εικόνα από το CretaPost

Με εντολή του εισαγγελέα, που έφτασε το πρωί στην διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, το υγιέστατο κοριτσάκι που γέννησε η 11χρονη την περασμένη Κυριακή, θα παραμείνει στο νοσοκομείο και μετά το τέλος της νοσηλείας του.

Η 11χρονη που έμεινε έγκυος από έναν 17χρονο και γέννησε προχθές στο ΠΑΓΝΗ, όπως και η 29χρονη γιαγιά του βρέφους, θέλουν να μεγαλώσουν εκείνες το παιδί.

Ωστόσο όπως αναφέρει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Νίκος Χαριτάκης ο εισαγγελέας θα κρίνει το μέλλον του βρέφους.

“Πήρα σήμερα εγγράφως εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων να κρατήσουμε το νεογέννητο στο νοσοκομείο, ως φιλοξενούμενο μέχρι να αποφασιστεί πού θα πάει”, είπε ο κύριος Χαριτάκης ενώ την ίδια ώρα περιέγραψε τις κινήσεις που αναμένεται να γίνουν.

“Αυτή τη στιγμή δίπλα σε αυτήν την οικογένεια βρίσκεται ένας ψυχίατρος, ένας παιδοψυχίατρος αλλά και η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου που ασχολούνται με την υπόθεση. Την ίδια ώρα διερευνώνται οι συνθήκες και το περιβάλλον στο οποίο ζει η οικογένεια για να διαπιστωθεί εάν μπορεί το βρέφος να ζήσει και να μεγαλώσει μέσα σ’ αυτό. Αν διαπιστωθεί ότι δεν είναι προς το συμφέρον του μωρού το συγκεκριμένο περιβάλλον τότε θα αναζητηθεί άλλος τόπος”, είπε κύριος Χαριτάκης.

Εξιτήριο για την μητέρα, όχι για το παιδί

Όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των αρμόδιων αρχών, το κοριτσάκι που ήρθε το απόγευμα της Κυριακής στον κόσμο, θα παραμείνει στο νοσοκομείο, κάτι που δεν ισχύει για την 11χρονη μητέρα του.

“Η 11χρονη μητέρα μόλις τελειώσει η νοσηλεία της από την καισαρική θα πάρει εξιτήριο. Το βρέφος όχι καθώς μένει να αποφασιστεί ο τόπος που θα πάει όταν φύγει από εδώ, με αποτέλεσμα να το φιλοξενήσουμε για όσο καιρό χρειαστεί στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου μας. Επίσης, σύμφωνα με την εντολή του εισαγγελέας θα υπάρχει και ψυχιατρική υποστήριξη της μικρής”, είπε ο κ. Χαριτάκης.

Πηγή: CretaPost

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version