Κυριακή, 21 Ιουλ.
36oC Αθήνα

«Δεν ήμουν στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά» – Τι υποστήριξε ο Γ. Καζαντζόγλου στην απολογία του

«Δεν ήμουν στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά» – Τι υποστήριξε ο Γ. Καζαντζόγλου στην απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 6η ανακρίτρια Πειραιά, ο 32χρονος που φέρεται να ήταν στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο Γιάννης Καζαντζόγλου είχε ξεχάσει το αυτοκίνητο του 45χρονου δράστη την ταυτότητα και το κινητό του τηλέφωνο.

Στην απολογία του όμως αρνήθηκε πως βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας και υποστήριξε ότι συνάντησε για πολύ λίγο τον Ρουπακιά, μόνο και μόνο για να του δώσει υλικό της Χρυσής Αυγής να μοιράσει.

«Με ειδοποίησε ο Γιώργος Ρουπακιάς να συναντηθούμε για να μου δώσει έντυπο υλικό να μοιράσω σχετικά με την ομιλία του γενικού γραμματέα του κόμματος. Συναντηθήκαμε στις 23:45 για δυο τρία λεπτά ίσα ίσα να πάρω το υλικό. Εκεί κάπου ακούμπησα το κινητό και το ξέχασα», είπε στην απολογία του.

Οι συνήγοροί του υποστήριξαν επίσης δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που θα αποδεικνύει τη φυσική παρουσία του πελάτη τους στον τόπο του φονικού.

Η συνήγορος του κατηγορουμένου σε δηλώσεις της τόνισε: «Σεβόμαστε την κρίση των δικαστικών Αρχών, αλλά θεωρούμε την απόφαση σχετικά με την προσωρινή κράτηση του εντολέα μας άδικη, διότι δεν αποδεικνύεται από κανένα απολύτως στοιχείο η φυσική του παρουσία στον χώρο».

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία.

Έξω από τα δικαστήρια, την ώρα της προσαγωγής τού συλληφθέντος, ήταν ο πατέρας του, που του φώναξε λόγια συμπαράστασης και συγγενείς του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ανακρίτρια Πειραιά ο 32χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Φύσσα

Ένα τραγούδι για τον Παύλο Φύσσα

Νέες διώξεις σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής για “εσχάτη προδοσία” και “ηθική αυτουργία σε φόνο” – Αποκαλύπτονται οι “χρηματοδότες”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε