Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Δέσμευση της περιουσίας του 55χρονου που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία

Δέσμευση της περιουσίας του 55χρονου που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία

Στη δέσμευση της περιουσίας του 55χρονου που τραυμάτισε σοβαρά την οκτάχρονη Αλεξία όταν ανήμερα του Πάσχα πυροβόλησε στον αέρα, προχώρησε με απόφασή του η οποία εκδόθηκε προ δύο ημερών το Μονομελές Πρωτοδικείο της Θήβας.

Μιλώντας στο newsit.gr ο συνήγορος της οικογένειας της οκτάχρονης, Ανδρέας Μήτσαινας, ανέφερε: «Είχαμε προσδιορίσει με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Θηβών, περί συντηρητικής κατάσχεσης της περιουσίας του δράστη μέχρι του ποσού του 1 εκατ. ευρώ. Εκδόθηκε προχθές απόφαση η οποία δικαίωσε τους γονείς της Αλεξίας. Επεβλήθη έτσι όρος συντηρητικής κατασχέσεως μέχρι το 1 εκατομμύριο ευρώ».

Η απόφασή αυτή αποτελεί εξασφάλιση ώστε μελλοντικά η οικογένεια της άτυχης οκτάχρονης να λάβει από τον δράστη αποζημίωση. Σύμφωνα με τον Ανδρέα Μήτσαινα η απόφαση του Πρωτοδικείου σημαίνει ότι ο δράστης «δεν μπορεί να μεταβιβάσει περιουσιακά του στοιχεία μέχρι το ποσό του 1 εκατομμυρίου». «Πρακτικά» εξηγεί ο κ. Μήτσαινας, «εμποδίζεται η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, ώστε μετά την εκδίκαση της αγωγής της οικογένειας που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα να εξασφαλιστεί η οικονομική αποζημίωσή της. Είναι σημαντική απόφαση διότι αναγνωρίζεται ότι η βλάβη και η αποκατάστασή της είναι μεγάλου ύψους», προσθέτει και συμπληρώνει: «πρόκειται ουσιαστικά για εξασφάλιση της μελλοντικής απαίτησης της οικογένειας».

Δύσκολη η κατάσταση της οκτάχρονης

Την ίδια στιγμή, το δράμα της οικογένειας, τα έξοδα της οποία καλύπτονται με τη βοήθεια γνωστών, φίλων και συγγενών, συνεχίζεται. Όπως αποκαλύπτει ο Ανδρέας Μήτσαινας στο newsit.gr, η οκτάχρονη Αλεξία παραμένει σε άσχημη κατάσταση και δεν αντιδρά παρά σε ελάχιστα ερεθίσματα. «Η κατάσταση του κοριτσιού δεν παρουσιάζει σοβαρή βελτίωση, έχει πολύ μικρή επικοινωνία με το περιβάλλον, αντιδρά σε πολύ λίγα ερεθίσματα. Οι γονείς είναι στο νοσοκομείο μέρα και νύχτα. Δεν φεύγουν καθόλου. Κοιμούνται εκεί», λέει ο συνήγορος της οικογένειας.

Το κυριότερο στην παρούσα φάση, είναι να βρεθούν χρήματα ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ιατρικές δαπάνες καθώς η Αλεξία θα χρειαστεί να μεταβεί στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ήδη η οικογένεια συνομιλεί με γιατρούς ειδικού κέντρου στη Γερμανία, ώστε να προσδιοριστεί τόσο το κόστος νοσηλείας της οκτάχρονης, όσο και ο χρόνος μεταφοράς της εκεί.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις