Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του Newsit.gr, ο 43χρονος επιχειρηματίας προσπαθούσε να συνέλθει από την περιπέτεια που έζησε στην θαλαμηγό του που τυλίχτηκε στης φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς μέσα σε λίγη ώρα και ενώ ήταν αγκυροβολημένη το περασμένο Απρίλιο ανοιχτά τις Ψαρούς στην Μύκονο, όταν μέσα σε ένα μήνα κλήθηκε να διαχειριστεί κι άλλη απώλεια στην περιουσία του.
Το πολυτελές τους τζιπ, μάρκας “Range Rover” πριν από περίπου ενάμιση μήνα έκανε “φτερά” μέσα από την Μαρίνα Αλίμου όπου το είχε σταθμεύσει ο 43χρονος Έλληνας Γκουρού του διαδικτύου. Όπως διαπιστώθηκε την περασμένη εβδομάδα που εξαρθρώθηκε η σπείρα, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γνωστών και ευκατάστατων Αθηναίων που διαθέτουν πολυτελή αυτοκίνητα, το τζιπ του Γ. Λέων τελικά το είχαν κλέψει οι “επιστήμονες” των διαρρήξεων.
Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που χειρίστηκαν την υπόθεση, οι κακοποιοί οι οποίοι ηταν ειδικοί στης κλοπές τζιπ Rover και BMW τις σειράς “Χ”, εκτιμούν πως το τζιπ του Γ. Λέων εντόπισαν σταθμευμένο στην Μαρίνα Αλίμου συνεργάτες τις σπείρας που δούλευαν ως “ντελιβεράδες”, σε επιλεγμένες περιοχές, με απώτερο σκοπό να εντοπίζουν αυτοκίνητα, να τα “μαρκάρουν” και στην συνέχεια να τα κλέβουν οι “επιστήμονες” τις διάρρηξις.
Άλλωστε για το σκοπό αυτό οι δράστες είχαν αγοράσει ειδικό μηχάνημα από την Βουλγαρία, έναντι του ποσού των 2.600 ευρώ, ώστε να το προσαρμόζουν άμεσα στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και να το κάνουν κυριολεκτικά δικό τους.
Όπως προέκυψε από τις έρευνες των Αστυνομικών τις Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες χρειάζονταν μόλις ενάμιση λεπτό για να κλέψουν ένα τζιπ Rover η BMW, καθώς έσπαγαν το πίσω τσάμι και αμέσως βρίσκονταν στο εσωτερικό του οχήματος, εφαρμόζοντας στον εγκέφαλο του το ειδικό μηχάνημα. Από εκει και έπειτα έβαζαν την μηχανή μπροστά γίνονταν “καπνός”.
Ακριβώς με το τρόπο αυτό οι κακοποιοί έκλεψαν, όχι μόνο το πολυτελές τζιπ του Γιοχάη Λέων, αλλά και ενός επίσης πασίγνωστου επιχειρηματία αλλά και γνωστού εφοπλιστή. Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας έχουν διαπιστώσει 11 κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, ορισμένες κατά παραγγελία, πλην όμως εκτιμούν πως οι κλοπές που έχει πραγματοποιήσει η συμμορία είναι δεκαπλάσιες και πολλά από τα αυτοκίνητα που έχουν κλέψει τους έχουν αλλάξει χαρακτηριστικά, χρώμα, αριθμούς κυκλοφορίας και αριθμούς πλαισίου και τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό κυρίως σε χώρες εκτός συνθήκης Σέγκεν.
Βρετανικά επιχειρηματικά έντυπα κύρους, κατατάσσουν τον Γιοχάη Λέων, μέσα στους 100 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες του διαδικτύου. Μάλιστα η ιστοσελίδα του θεωρείται μια από τις πλέον επιτυχημένες παγκοσμίως, στο τομέα άμεσης επιχειρηματικής και χρηματιστηριακής πληροφόρησης, με κέρδη μερικών εκατομμυρίων ευρώ το μήνα.
Ο Γιοχάη Λέων γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε στο εξωτερικό αντικείμενο τις οφθαλμολογίας, με σκοπό να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις τις οικογένειας του, οπτικά εν προκειμένω. Πολύ γρήγορα όμως εγκατέλειψε την οικογενειακή επιχειρήσει και άνοιξε τα φτερά του στο νέο κόσμο τις τεχνολογίας, το Ίντερνετ. Στα μέσα τις δεκαετίας του 1990 και ενώ οι προσπάθειες του είχαν αποβεί άκαρπες έκανε το μεγάλο βήμα.
Δημιούργησε την διαδικτυακή εταιρεία “InternetQ SA”, εταιρεία πριμοδοτημένων μηνυμάτων. Μέσα σε μικρο χρονικό διάστημα η εταιρεία είχε εκατομμύρια πελάτες σε ολόκληρο το κόσμο. Αυτά μόλις το 2001. Ο Γιοχάη δεν άργησε να κάνει το δεύτερο και πλέον καθοριστικό βήμα στο χώρο του διαδικτύου. Αφού πούλησε το μερίδιο του στην εταιρεία “InternetQ SA”, στον άμεσο συνεργάτη του, άνοιξε τα φτερά του για τις ΗΠΑ δημιουργώντας την εταιρεία “ZuluTrade”.
Η εταιρεία απευθύνεται σε επενδυτές, κυρίως μεγαλοεπενδυτές, που χρειάζονται άμεση ενημέρωση για κινήσεις μετοχών και οικονομικών μεγεθών από τα χρηματιστήρια του πλανήτη, χωρίς όμως να δαπανούν μεγάλα χρονικά διαστήματα για αυτή την ουσιώδη ως προς τις επενδύσεις τους ενημέρωση.
Ο Γ. Λέων, είχε πιάσει το μυστικό. Προσέφερε σε όλους αυτούς την άμεση ενημέρωση που χρειάζονταν, χωρίς να ξοδεύουν χρόνο πραγματοποιώντας αναδιφήσεις στα κατά τόπους χρηματιστήρια και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Πλέον τα κέρδη του Έλληνα γκουρού του διαδικτύου είναι μερικά εκατομμύρια ευρώ το μήνα, ενώ η εταιρεία του είναι εισηγμένη στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του πλανήτη.
Θεοδόση Π. Πάνου