Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Διακόπηκε πριν… αρχίσει η νέα δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Διακόπηκε πριν… αρχίσει η νέα δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Για τις 14 Σεπτεμβρίου προκειμένου να κληρωθούν οι ένορκοι και στη συνέχεια για τις 25 Σεπτεμβρίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η δίκη ήταν να προγραμματισμένο να αρχίσει σήμερα (02.09.2020) αλλά τελικά διεκόπη λόγω αιτημάτων των κατηγορουμένων.

Παρόντες ήταν δυο από τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με τους δικηγόρους τους κάποιων εξ αυτών να ζητούν αναβολή της δίκης.

Click4more Συγκλονίζει η ανακοίνωση της οικογένειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μετά την καταδίκη των δολοφόνων του

Αίτημα, ωστόσο, που δεν έκανε δεκτό το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Παν. Αθανασίου, ο οποίος ζήτησε την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης.

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν τα μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένου ποινικολόγου.

«Το κύριο μέλημα της οικογένειας είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη το ήθος, η διαδρομή και η ακεραιότητα του Μιχάλη Ζαφειροπούλου» τόνισε ο Θεοδ. Μαντάς, δικηγόρος της οικογένειας Ζαφειρόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στους κατηγορούμενους για την στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο είχε επιβάλλει ισόβια στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, Ιμπ. Μπρ. καθώς επίσης και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών για τα αδικήματα της ληστείας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ισόβια επιβλήθηκαν στους άλλους δυο κατηγορούμενους Κλ. Λ. και Ό. Ντ., οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές για άλλα αδικήματα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις