Site icon NewsIT
11:54 | 21.10.20

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετακίνητη η εισαγγελέας! Ζήτησε πάλι να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες!

εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Newsit Newsroom

Παρόντος του Ηλία Κασιδιάρη η εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής επέμεινε στην τοποθέτησή της και ζήτησε και πάλι να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες. Μίλησε για «έντονο ύφος» της Προέδρου και επιτέθηκε στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής.

Στην αντεπίθεση με το «καλημέρα σας» πέρασε η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η κυρία Οικονόμου επέμεινε στην επιχειρηματολογία της ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες και επιτέθηκε κατά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ. 

Είπε: «η Πολιτική Αγωγή παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας των δικηγόρων και καταφέρεται με δηλώσεις της και συκοφαντικές εκφράσεις της, κατά της εισαγγελέως έδρας». Σύμφωνα με την κ. Οικονόμου, οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής χρησιμοποιούν σε βάρος της «ανοίκειες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς»

Η εισαγγελέας της έδρας αναφερόμενη χαρακτηριστικά και στο «έντονο ύφος» της Προέδρου, διευκρίνισε το νομικό πλαίσιο για τη χορήγηση αναστέλλουσας δύναμης στην έφεση, χαρακτηρίζοντας αιτιολογημένη την πρόταση να αφεθούν ελεύθεροι οι καταδικασθέντες μέχρι το Εφετείο.

Για μία ακόμα φορά επέμεινε πως οι καταδικασθέντες δεν είναι ύποπτοι φυγής, δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων, δεν έχουν κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις φυγής στο εξωτερικό κ.λπ. και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των 11 καταδικασθέντων που δεν είχε αναφέρει στην πρώτη πρόταση της για τις αναστολές.

Όσο αφορά την περίπτωση του Γιάννη Λαγού επισήμανε ότι δύο δικαστικά συμβούλια έκριναν ότι δεν έχει παραβιάσει τους όρους.

Από την πρώτη στιγμή παρών στο δικαστήριο ήταν και ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και έκανε την εξής δήλωση: 

«Ζητώ το λόγο για μια δήλωση. Προσκομίζοντας ένα νέο στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου. Ακόμη και τώρα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Έχει γίνει τόσο μεγάλος θόρυβος αν πρέπει να δοθεί αναστολή. Πηγαίνω στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου αμέσως μετά το βράδυ της δολοφονίας. Υπάρχουν στοιχεία που δεν αναφέρθηκαν και προσωπικά με έχουν συνταράξει. Στις 19/09/13 εμφανίζεται στις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου  επανειλημμένα τηλεφωνικός αριθμός που συνδέεται με ανώτερο κυβερνητικό παράγοντα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά. Συγκεκριμένα αριθμός της γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Εμφανίζεται φυσικό πρόσωπο που είναι εντός της γ.γ. συντονισμού. Το τηλέφωνο αυτό ανήκει στον Δημήτρη Βαρτζόπουλο τον εξ’ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού. Μπορεί να τα εξετάσει το δικαστήριο τώρα. Αυτός ο άνθρωπος μίλησε με πρόσωπο που είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον καθ’ ομολογίαν δράστη το βράδυ του  φόνου δύο ημέρες νωρίτερα. Το πρόσωπο αυτό έχει συνεχείς επικοινωνιες. Τα έχω αποδελτιώσει από τη δικογραφία, ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση έστω και τώρα. Το δικαστήριο έχει υποχρέωση. Έχει καταστραφεί η ζωή μου κυριολεκτικά, δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτό το φόνο. Είναι προσβλητικό για την προσωπικότητά μου. Ζητώ ο άνθρωπος αυτός να έρθει στο δικαστήριο να εξηγήσει τι έλεγε με τον άνθρωπο που συνομιλούσε με τον δράστη;  Ζητώ την κατ’ αντιπαρασταση εξέταση εμού του ιδιου με τον Βαρτζόπουλο Δημήτριο. Δεν προδικαζω τίποτα. Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Δηλώνω αθώος, το έγκλημα είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου. Προκαλούνται ερωτηματικά, δεν προδικάζω τίποτα, να μένει φως στο τι έλεγαν τότε».

Η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής έρχεται στον απόηχο της χθεσινής ευθείας αντιπαράθεσης ανάμεσα στην πρόεδρο, Μαρία Λεπενιώτη και την εισαγγελέα της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου.

Μετά από πεντέμισι χρόνια στην ίδια έδρα οι δύο γυναίκες πλέον βρίσκονται σε… νομική αντιπαράθεση και όχι μόνο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου χθες απευθυνόμενη στην κυρία Οικονόμου έθεσε δύο σοβαρά ζητήματα που ανέκυψαν από την πρόταση της εισαγγελέως που συλλήβδην ζήτησε  -με εξαίρεση τον Γιώργο Ρουπακιά- όλοι οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση να μην οδηγηθούν στη φυλακή.

Μετά την ολοκλήρωση, των δευτερολογιών των δικηγόρων υπεράσπισης το δικαστήριο είτε θα αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση του για το εάν ή όχι οι καταδικασθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο είτε θα διακόψει για άλλη συνεδρίαση προκειμένου να εκδώσει την κρίση του.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version