Κυριακή, 20 Οκτ.
20oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατάρες της οικογένειας Φύσσα στον Ρουπακιά και… κενά στην κατάθεση της αδερφής του

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για δεύτερη συνεδρίαση συνεχίστηκε η κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, εν μέσω εντάσεων και αντεγκλήσεων. Η κατάθεση της μάρτυρος θα συνεχιστεί και αύριο.

Την ένταση πυροδότησε η παραδοχή της μάρτυρος πως τόσο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γιώργος Ρουπακιάς το βράδυ του φόνου του Παύλου Φύσσα, όσο και το μαχαίρι ήταν δικά της.

Η μάρτυρας μάλιστα επανέλαβε πως το ” μαχαιράκι” όπως αποκαλεί το όπλο του φόνου το είχε αγοράσει η ίδια, μαζί με ακόμη ένα, μήνες πριν το έγκλημα.
Πολιτική Αγωγή: Γιατί οπλοφορείτε;
Μάρτυρας : Δεν οπλοφορούσα. Ήταν ενα μαχαιράκι με λάμα τέσσερα δάχτυλα. Πίστευα πως είναι νόμιμο. Για μένα είναι μαχαιράκι γιατί χρησιμοποιώ πολύ μεγαλύτερα μαχαίρια λόγω της δουλειά μου (σ.σ. ιχθυοπωλείο).

Με αφορμή αυτην την παραδοχή, συνήγορος πολιτικής αγωγής την ρώτησε ” Μετά απο όλες αυτές τις συμπτώσεις εσείς δεν εχετε καμία σχέση με το φόνο; ” τη ρώτησε .”Ε όχι δα … Εσείς για τον εαυτό σας δεν έχετε ευθύνη; ” απάντησε η μάρτυρας.
Ακολούθησε αναταραχή στο ακροατήριο που ειναι χωρισμένο στα δυο.

Η πλευρά της οικογένειας Φύσσα άρχισε να χειροκροτεί και η μητέρα της Χρυσούλας Ρουπακιά φώναξε προς τον δικηγόρο ” Φτού σου, πουλημένε” . Η μητέρα και ο θείος του Παύλου Φύσσα αντέδρασαν έντονα λέγοντας πως δεν μπορούν να ακούνε συνεχώς σχόλια απο την άλλη πλευρά. Ο θείος, μάλιστα, του Παύλου Φύσσα απάντησε στην γυναίκα “Στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου η κατάρα” και στρεφόμενος στον Γ. Ρουπακιά φώναξε “Στα παιδιά σου. Ρουπακιά στα παιδιά σου. Που θα βγείτε και από πάνω δολοφόνοι. Ντροπή με αυτό το βδέλιγμα που υποστηρίζετε” .

Από την πλευρά της η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά ανάφερε πως μέχρι σήμερα αδυνατεί να πιστέψει πως ο αδελφός της έχει διαπράξει το έγκλημα.

“Δεν πιστεύω οτι εκείνος έχει διαπράξει τη δολοφονία. Εκείνος μου το λέει αλλά δεν θέλω να το πιστέψω” είπε η μάρτυρας, προσθέτοντας: “Πιστεύω πως κάτι διαφορετικό υπάρχει που εγώ δεν το γνωρίζω. Εκείνος, όμως μου λέει “αν υπήρχε κάτι διαφορετικό δεν θα το έλεγα για να ελαφρύνω τη θέση μου; ” είπε και συμπλήρωσε πως ο αδελφός της , της έχει πει ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Παράλληλα τόνισε πως αρχικά είχε περάσει από το μυαλό της πως ο αδελφός της ” κάλυπτε” τον κατηγορούμενο Γιώργο Πατέλη ο οποίος φέρεται ως πυρηνάρχης της Νίκαιας.
“Δεν εμμένω στην αποψη μου αυτή … Δεν ξέρω αν ο Πατέλης ήταν εκεί ή είπε κάτι στον αδελφό μου” υπογράμμισε στη σημερινή της κατάθεση. Αναφερόμενη δε σε συνομιλίες της μέσω Facebook λίγες ώρες μετά το έγκλημα ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται το ψευδώνυμο του ατόμου που της έδωσε πληροφορίες.
“Προσπάθειτε να με μπερδέψετε …” είπε η μάρτυρας απευθυνόμενη στην πολιτική αγωγή.
Πολιτική Αγωγή: Ο Τσόρβας ( σ.σ. κατηγορούμενος και μακρινός της συγγενής της) το βράδυ της δολοφονίας πού ήταν;
Μάρτυρας: Κατά τα λεγόμενα του Facebook βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο (σ.σ με τον Ρουπακιά) αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.
Πρόεδρος: Πώς να επιβεβαιωθεί;
Μάρτυρας: Ζήτησα να έρθουν σε απευθείας επαφή μαζί μου αλλά δεν έγινε αυτό. Λίγες ημέρες αργότερα έκλεισα τη σελίδα μου στο Facebook.

 

Νωρίτερα οι συνήγοροι πολιτικοί αγωγής επιχείρησαν με τις ερωτήσεις τους να ξεκαθαρίσουν τη σχέση της μάρτυρος με την Χρυσή Αυγή, με την ίδια να παραδέχεται πως συμμετείχε σε ελάχιστες εκδηλώσεις του κόμματος και υπήρξε ψηφοφορος του.
Η πολιτική αγωγή προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφία από εκδήλωση στο Μελιγαλά στην οποία η μάρτυρας και ο σύζυγος της φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής, με την μάρτυρα να απαντά πως δεν το θυμόταν.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Χρυσούλας Ρουπακιά, από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, εντοπίστηκαν κενά και αναπάντητα σημεία.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ακολούθησε οταν η μάρτυρας ρωτήθηκε τι ήταν αυτό που την οδήγησε τα ξημερώματα μετά τη δολοφονία να κάνει αναζήτηση στο διαδύκτιο με σημείο αναφοράς την “Αμφιάλη” και ημερομηνία 17-9-2013.
Πολιτική Αγωγή: Πώς ξέρατε και κάνατε αναζήτηση με ημερομηνία 17-9.
Πού ξέρατε και αναζητήσατε ως περιοχή την “Αμφιάλη” ;
Μάρτυρας: Μου το είχε αναφέρει (σ.σ. ο Ρουπακιάς).
Πρόεδρος: Τι σας ειχε αναφέρει ….
Μάρτυρας :Οταν μου είπε για τον τσακωμό, μου ειχε αναφέρει την περιοχή.
Πρόεδρος : Αυτά τα λέτε σήμερα, τώρα τα λέτε …
Μάρτυρας: Σας το ξαναείπα…
Πρόεδρος : Οχι τώρα το είπατε…
Μάρτυρας : Ασυναίσθητα. Δεν πειράζει …
Πρόεδρος : Σε ποιον το λέτε δεν πειράζει. Είστε έξυπνη δεν μπορείτε να λέτε δεν πειράζει …
Μάρτυρας: Για τον εαυτό μου το λέω.
Πρόεδρος : Για τον εαυτό σας κρατήστε το…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε