Επίσης, απορρίφθηκαν από το δικαστήριο το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης της κ. Καραγιαννίδου με αστυνομικό-μάρτυρα της υπόθεσης, όπως και το αίτημα να κρατηθεί και να διωχθεί η μάρτυς για ψευδορκία.
«Εδώ είναι αίθουσα δικαστηρίου και δεν θα την μετατρέψετε σε χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης» τόνισε νωρίτερα η Μαρία Λεπενιώτη, πρόεδρος του δικαστηρίου όπου διεξάγεσαι η δίκη της Χρυσής Αυγής, απευθυνόμενη προς τους συνηγόρους, ενώ προειδοποίησε και τις δύο πλευρές των συνηγόρων ότι θα ληφθούν μέτρα.
Μετά τις αντιπαραθέσεις που υπήρξαν κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, αλλά και κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία η κ. Λεπενιώτη, έπειτα από μια ακόμη μικρής διάρκειας διακοπή της δίκης διάβασε από έδρας δήλωσή της, η οποία αναφέρει τα εξής: «Εδώ είναι αίθουσα δικαστηρίου όπου δικάζονται συγκεκριμένες πράξεις και συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι. Δεν επιτρέπεται ο χώρος να μετατρέπεται σε χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτή η πόλωση για πολιτικούς λόγους είναι ανεπίτρεπτη και δεν οδηγεί πουθενά. Δεν έχει θέση σε δικαστική αίθουσα».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η σημερινή ένταση προκλήθηκε ύστερα από ερωτήσεις της υπεράσπισης προς την Παναγιώτα Καραγιαννίδου, αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Π. Φύσσα, πολλές από τις οποίες κατέτειναν στον παραλληλισμό συγκεντρώσεων πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, με αυτές της Χρυσής Αυγής.
Στο τέλος της εξέτασης της μάρτυρα, ζητήθηκε από την υπεράσπιση να κρατηθεί και να της ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδορκία, καθώς όπως υποστηρίχτηκε είπε ψέματα ότι δεν γνώριζε τους φίλους του Π. Φύσσα, ενώ αποδείχτηκε ότι είναι διαδικτυακοί φίλοι.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ethnos.gr