Έχουν περάσει δυόμιση χρόνια από την καταδίκη του σε δις ισόβια για τη δολοφονία με αρσενικό της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο λέκτορας του ΑΠΘ έσπασε τη σιωπή του μέσα από τη φυλακή και μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επιμένοντας ότι δεν διέπραξε το διπλό έγκλημα. Τον Δεκέμβριο του 2021, θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό και τότε -όπως υποστηρίζει- θα αποδειχθεί η αθωότητα του.
“Ήταν ένα δικαστήριο, το οποίο δεν βρήκε κανένα στοιχείο εναντίον μου, καμία απόδειξη εναντίον μου, βασίστηκε απλώς σε φήμες. Δεν μπορούν να προσδιορίσουν τις ημερομηνίες, δεν μπορούν να προσδιορίσουν τις ποσότητες, δεν μπορούν να προσδιορίσουν από πού το πήρα. Ε, τι προσδιόρισαν τότε; Ότι είχα εξωσυζηγική σχέση; Εάν οι δικαστικές αρχές, η δικαιοσύνη, δεν βρει όλα τα στοιχεία για την υπόθεση αυτή, οφείλει να αφήσει την υπόθεση ανοιχτή, μέχρι να βρει όλα τα στοιχεία που πιστεύει ότι πρέπει να βρει και όχι να καταδικάσει έναν αθώο άνθρωπο, προκειμένου να μην υπάρχουν εκκρεμότητες. Η σύζυγός μου υποτίθεται πως ήθελε να χωρίσουμε κι εγώ φοβούμενος μη χάσω την επιμέλεια του παιδιού μου, αποφάσισα να τη σκοτώσω. Δεν υπήρξε κάποια πράξη, κάποια αίτηση διαζυγίου εκ μέρους της συζύγου μου, ούτε ήμασταν σε διάσταση. Μέναμε κάτω από την ίδια στέγη, επομένως γιατί εγώ να φοβηθώ ότι θα χάσω την επιμέλεια της κόρης μου, αφού δεν θα χωρίζαμε ούτως ή άλλως;”.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακούστε όσα είπε στον ΑΝΤ1
Το χρονικό της υπόθεσης
Η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο του 2018, ήταν ομόφωνη ως προς την ενοχή και τη μη χορήγηση ελαφρυντικών. Στον λέκτορα του Α.Π.Θ επιβλήθηκε δις ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία με δηλητηρίαση, πιο συγκεκριμένα με αρσενικό, της 34χρονης συζύγου του και της 86χρονης γιαγιάς της, σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο 46χρονος τότε πανεπιστημιακός, ο οποίος από την αρχή αρνούνταν οποιαδήποτε σχέση με τους θανάτους υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος.
Δυόμιση χρόνια μετά ο λέκτορας του Α.Π.Θ. αναμένεται να καθίσει ξανά στο εδώλιο του δικαστηρίου. Πριν λίγες ημέρες ορίστηκε η δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης τον Δεκέμβριο, σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.
Οι δυο γυναίκες κατέληξαν στο νοσοκομείο
Γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013, μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί αρχικά η δηλητηρίαση από αρσενικό. Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε για μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της.
Από την πρώτη στιγμή, οι γονείς της 34χρονης θεώρησαν ότι επρόκειτο για δολοφονία και γι’ αυτό προχώρησαν στην κατάθεση μήνυσης. Οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή της σορού της κόρης τους. Στη συνέχεια, η υπόθεση ερευνήθηκε ποινικά και ως κατηγορούμενος κλήθηκε να λογοδοτήσει στον ανακριτή ο λέκτορας που προφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2016.
Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο που έγινε το 2018, με κατηγορούμενο τον πανεπιστημιακό του Α.Π.Θ. η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του για τους δυο θανάτους χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «μοναδική στα νομικά και ιατρικά χρονικά». «Ούτε οι πιο επικίνδυνοι κατά συρροή δολοφόνοι δεν έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα» τόνισε η ίδια κατά την αγόρευσή της αναφερόμενη στον κατηγορούμενο γεωλόγο και πρόσθεσε: «Σκότωσε, όχι μόνο μία φορά τη γυναίκα του, αλλά τόσες φορές όσες χορήγησε το δηλητήριο. Την έβλεπε να λιώνει, να παραλύει, άντεξε σ’ αυτό το θέαμα. Ήθελε να το βλέπει. Έμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος. Στέρησε από μία μάνα τη δυνατότητα να αγκαλιάσει το παιδί της, πριν φύγει από τη ζωή. Πήρε έναν ακόμη άνθρωπο (τη γιαγιά) για να συσχετιστούν οι δύο πράξεις».