Site icon NewsIT

Διπλό “χτύπημα” στη διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο – 7 συλλήψεις – ΦΩΤΟ

25.10.2013 | 16:41
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκαν στη Ρόδο, στο πλαίσιο παράλληλων αστυνομικών επιχειρήσεων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, δυο ομάδες που κατείχαν, καλλιεργούσαν και διακινούσαν ναρκωτικά.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας Ρόδου μετά από αξιολόγηση πληροφοριών και διακριτική παρακολούθηση. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκαν δυο ξεχωριστές δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα και συνελήφθησαν συνολικά επτά άνδρες, Έλληνες, ηλικίας από 19 έως 48 ετών.

Για τη μια υπόθεση συνελήφθησαν ένας 26χρονος και ένας 19χρονος κατηγορούμενοι για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών, υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης και οπλοκατοχή. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι κατείχαν στα σπίτια τους, ο μεν 26χρονος:

Μία πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους περίπου 111 γραμμαρίων, την οποία απέρριψε από παράθυρο του σπιτιού του, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών
Εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειάς κάνναβης αποτελούμενο από δυο ξεχωριστές κατασκευές-κουτιά, δυο λάμπες φωτισμού, και συσκευή εξαερισμού
Ένα δενδρύλλιο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης ύψους 20 εκατοστών το οποίο βρέθηκε μέσα σε μια από τις ειδικά διαμορφωμένες κατασκευές
Μία ζυγαριά ακριβείας
Μία σιδερογροθιά
Ένα ξύλινο γκλοπ
Ένα κινητό τηλέφωνο

Ο δε 19χρονος,
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό βάρους περίπου 9 γραμμαρίων, καθώς και μια κροτίδα.

Για την άλλη υπόθεση, συνελήφθησαν πέντε άτομα ηλικίας 23, 25, 29, 48 και 49 ετών κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, διακίνησης ναρκωτικών, καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οπλοκατοχής και υπόθαλψης εγκληματία.

Μετά από διακριτική επιτήρηση συγκροτήματος δωματίων-κατοικιών στο οποίο διέμεναν ο 23χρονος με τον 25χρονο, έγινε αστυνομικός έλεγχος και ακολούθησε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους συνολικά:

Δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Μικροποσότητα ηρωίνης
Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 21 γραμμαρίων
Ένα ναρκωτικό χάπι
Πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών αποθήκευσης ναρκωτικών
Ένα αεροβόλο πιστόλι
Δυο πιστόλια κρότου
22 αβολίδοτα φυσίγγια
Δυο κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον βρέθηκαν μέσα σε κάδο απορριμμάτων έξω από τα σπίτια τους, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 627 γραμμαρίων,
καθώς και μια ρίζα φυτού κάνναβης, τα οποία είχαν πετάξει οι γονείς τους (ηλικίας 48 και 49 ετών) για να μη βρεθούν  κατά την αστυνομική έρευνα.

Παράλληλα στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης έγινε έλεγχος και σε έναν 29χρονο στην κατοχή του οποίου και συγκεκριμένα στο σπίτι του και σε κοντινό αγροτεμάχιο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Εννέα αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους περίπου 175 γραμμαρίων
Δυο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 50 και 70 εκατοστών, αντίστοιχα

Το σύνολο των ναρκωτικών, όπλων και λοιπών αντικειμένων κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ρόδου.

Διαβάστε ακόμα:

Κρητικός με μισθό 3.000 ευρώ… “τσέπωνε” και αναπηρική σύνταξη!

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην Τήλο! Έπεσαν σε γκρεμό με το αυτοκίνητο!

“Μπλόκο” σε 75 κιλά χασίς στην Πάτρα! Θα πήγαιναν τα ναρκωτικά στη Γερμανία

Στη ΓΑΔΑ η τσιγγάνα που υποστηρίζει ότι είναι η βιολογική μητέρα του μωρού στη Μυτιλήνη – Πήγε μόνη της και της κάνουν τεστ DNA

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version