Δευτέρα, 22 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων και ο δεύτερος ληστής της Λάρισας

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων και ο δεύτερος ληστής της Λάρισας

Ο 41χρονος Αντμίρ Μουρατάι ή Μουρατάζ, είναι σύμφωνα με την αστυνομία, ο δεύτερος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων που συμμετείχε στη ληστεία-«μαμούθ», στο κέντρο της Λάρισας, με λεία περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πως οι επικίνδυνοι δραπέτες κινούνται με «γοργούς ρυθμούς» στην… εξοικονόμηση χρημάτων. Ο μεγαλύτερος -ηλικιακά- δραπέτης, τη Μεγάλη Παρασκευή συμμετείχε στη ληστεία σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 35χρονος δραπέτης Ερμάλ Λίτα ή Ντρεμπάτα. Σχεδόν 15 μέρες μετά διαπιστώνεται ότι έχει βρεθεί στη Λάρισα για τη διάπραξη της ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Εκεί «συνεργάστηκε» με τον 25χρονος δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Κλεμέντ Κάλα. Οι δυο τους άλλωστε ανήκαν σε συμμορία με καλάσνικοφ που εξαρθρώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από την Ασφάλεια Αττικής. Είχαν διαπράξει εννέα ληστείες σε τράπεζες αφαιρώντας πάνω από 2 εκατ. ευρώ, ενώ έκλεβαν κατοικίες και οχήματα. Χτυπούσαν τράπεζες από το Άργος ως τη Σαλαμίνα και τη Νέα Ιωνία Αττικής και από τη Σπάρτη, τον Πύργο και την Κυπαρισσία ως τη Θήβα.

Σε έξι περιπτώσεις ανατίναξαν με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών ΑΤΜ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς και ιδιώτες.

Οι αστυνομικοί έχουν ως δεδομένη την εσωτερική πληροφόρηση των δραστών ή τουλάχιστον τη λεπτομερή γνώση του εσωτερικού χώρου της της τράπεζας και τον τρόπο διαφυγής τους. Ένας τουλάχιστον συνεργός τους βρισκόταν στην τράπεζα παριστάνωντας τον πελάτη. Ειδοποίησε τους δράστες όταν ξεκίνηση η χρηματαποστολή εφοδιασμού των χρηματοκιβωτίων και πότε αυτά ήταν ανοικτά.

Όταν οι δύο δραπέτες-ληστές εισέβαλλαν στην τράπεζα κατευθύνθηκαν αμέσως προς τα δύο ανοικτά χρηματατοκιβώτια. Άρπαξαν ότι είχαν στο εσωτερικό τους και στη συνέχεια έκαναν το ίδιο από τα ταμεία του υπουκαταστήματος. Καλά προετοιμασμένοι, ακόμη και όταν είδαν τα ρολά της τράπεζας να κατεβαίνουν, αφού υπάλληλοι πάτησαν τον σιωπηλό συναγερμό, συνέχισαν απτόητοι να παίρνουν χρήματα. Μετά από 2,5 λεπτά παραμονής στην τράπεζα, ανέβηκαν στον ημιόροφο και από ένα παράθυρο, βγήκαν στην ταράτσα διπλανής οικοδομής και τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο που περίμεναν συνεργοί τους.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαφυγής φαίνεται να είναι αυτό που εντοπίστηκε καμένο σε περιοχή έξω από τη Λάρισα, και όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένο από τις 17 Οκτωβρίου 2011 από την Αθήνα. Βέβαια οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η «καύση» του συγκεκριμένου οχήματατος να αποτελούσε και «αντιπερισπασμό» συνεργών τους προκειμένου να κατευθύνουν προς τα εκεί τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διαφύγουν ευκολότερα οι δράστες προς άλλη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικοί από το υλικό των καμερών ασφαλείας φαίνεται πως ταυτοποίησαν και το άτομο που βρισκόταν στην τράπεζα ως «πελάτης» και ειδοποίησε τους δράστες για τα ανοικτά χρηματοκιβώτια. Χθες προσήγαγαν έναν συγγενικό του πρόσωπο προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες. Πρόκειται για άτομο αλβανικής καταγωγής που διαμένει στη Λάρισα και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, επειδή αρνήθηκε να επιτρέψει τον έλεγχο σε κατάστημα που διατηρεί αλλά και για την εν γένει συμπεριφορά του έναντι των αστυνομικών, οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της απειλής και της απείθειας.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Διαβάστε επίσης:

Μπλόκα σε όλη την Ήπειρο για τον επικίνδυνο δραπέτη

Ανενόχλητοι αλωνίζουν σε όλη τη χώρα οι δραπέτες των Τρικάλων – Αυτός έκλεψε σήμερα το ένα εκατομμύριο από τη Λάρισα!

Λάρισα: Η ληστεία της χρονιάς σε τράπεζα – Βούτηξαν 1.000.000€!

Ποιοι κρύβουν τους δραπέτες των Τρικάλων;

“Άλλος πυροβόλησε την Κατερίνα” λέει ο δραπέτης των Τρικάλων – Απολογείται την Τετάρτη

Τρίκαλα: Αλβανός δραπέτης στο νοσοκομείο για επέμβαση – Φωτό!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε