Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Είχαν ρημάξει τα φορτηγά στην Αττική

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εντοπιστές, διαρρήκτες, κλέφτες και αποσυναρμολογητές. Κάπως έτσι είχαν διανεμηθεί οι ρόλοι των μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές φορτηγών.

Εντόπιζαν φορτηγά σε εργοτάξια περιοχών των Μεσογείων (Γλυκά Νερά, Σπάτα, Παιανία, Κορωπί, Ανάβυσσο κ.λπ.). Πήγαιναν την νύχτα, τα έθεταν σε λειτουργία με καλώδια και στη συνέχεια αναπτύσσοντας ταχύτητα, έφθαναν μέσω Αττικής Οδού, στον Ασπρόπυργο. Οδηγούσαν τα κλεμμένα οχήματα σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης και τα διέλυαν το πολύ σε μία ώρα. Διέθεταν τα μεταλλικά μέρη ως σκραπ και τα μηχανικά μέρη ως ανταλλακτικά. Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει έξι κλοπές φορτηγών, η εμπορική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ. Ωστόσο αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειονατολικής Αττικής, εκτιμούν ότι ο αριθμός των κλοπών είναι πολύ μεγαλύτερος, γι αυτό συνεχίζεται η έρευνα ταυτοποίησης και άλλων περιπτώσεων.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας κλιμάκιο αστυνομικών που είχε συγκροτηθεί ειδικά για τον εντοπισμό των μελών της παραπάνω σπείρας, μετά τις δεκάδες καταγγελίες ιδιοκτητών φορτηγών, επιχείρησαν να ελέγξουν ένα κλεμμένο γερανοφόρο όχημα στην Αττική Οδό. Ο 44χρονος που οδηγούσε το όχημα, αποπειράθηκε να εμβολίσει τα αστυνομικά οχήματα και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Ασπροπύργου, όπου οι αστυνομικοί που τον καταδίωκαν τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια συνέλαβαν και τα άλλα δύο μέλη της σπείρας, 45 και 30 χρόνων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:

Πανικός σε super market του Βύρωνα – Οι ληστές μπήκαν με τα όπλα στα χέρια

Εισβολή της Αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Μπούκουρα, Γερμενή, Ηλιόπουλου

Συνελήφθησαν η σύζυγος, ο γιός και η κόρη του Παύλου ΨωμιάδηΤ

ο παράπονο της Βίκυς Σταμάτη

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε