Site icon NewsIT

Είχαν στήσει στο κέντρο της Αθήνας επιχείρηση παράνομης μεταφοράς μεταναστών

18.01.2016 | 17:10
Είχαν στήσει στο κέντρο της Αθήνας επιχείρηση παράνομης μεταφοράς μεταναστών

Συνελήφθησαν, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της 'Αμεσης Δράσης, τρία άτομα, ένας Ελληνας 48 ετών, ένας 27χρονος υπήκοος Αφγανιστάν και ένας 36χρονος υπήκοος Ιράκ, για διευκόλυνση εξόδου και παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Ο 48χρονος, με την ιδιότητα του οδηγού λεωφορείου και μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του, συνελήφθησαν να συντονίζουν και να επιβιβάζουν σε λεωφορείο πλήθος αλλοδαπών διαφόρων υπηκοοτήτων. Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εξακριβώθηκε ότι είκοσι εκ των επιβατών, διαφόρων υπηκοοτήτων, ήταν κάτοχοι πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και συνελήφθησαν.

Οπως διαπιστώθηκε, τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα τα είχαν χορηγήσει στους αλλοδαπούς οι τρείς διακινητές, με σκοπό να εξαπατήσουν τις Αρχές ως προς την υπηκοότητά τους και να αποπειραθούν να εξέλθουν παράνομα από την Ελλάδα.

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας καθώς και για παράβαση του νόμου περί διευκόλυνσης παράνομης εξόδου και παράνομης μεταφοράς μεταναστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version