Τετάρτη, 3 Ιουλ.
26oC Αθήνα

ΕΛ.ΑΣ. … αλά FBI όχι μόνο!

ΕΛ.ΑΣ. … αλά FBI όχι μόνο!

Ελληνική Αστυνομία όπως της… Νέα Υόρκης. Ανησυχία για την κατάσταση στις περιοχές της Βόρειας-Κεντρικής Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας, και πόσο αυτές οι «πηγές κινδύνου» μπορούν να επηρεάσουν τη χώρα μας. Δημιουργία ειδικών αστυνομικών ομάδων με βαρύ οπλισμό και ταχεία δυνατότητα επέμβασης για την αντιμετώπιση της σοβαρής εγκληματικότητας. Νομοθετικό πλαίσιο για ολιγάριθμες διαδηλώσεις σε συγκεκριμένους χώρους.

Τα παραπάνω αποτελούν μερικές από τις «επαναλαμβανόμενες», κατά καιρούς, αναφορές του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, οι οποίες αυτή τη φορά έγιναν σε πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ. Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως ζήτησε τις συναντήσεις με το FBI, σε μία προσπάθεια απόκτησης τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση κινδύνων που μπορεί να προέλθουν από την «αστάθεια» σε περιοχές της Βόρειας-Κεντρικής Αφρικής, Μέσης Ανατολής και κεντρικής Ασίας. «Η Νέα Υόρκη έχει ένα παράδειγμα τέτοιο, αφενός μεν με τη μεγάλη αναδιάρθρωση της δικής της αστυνομίας και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας επί της εποχής Τζουλιάνι και αφετέρου με την πολύ μεγάλη παρουσία του FBI στα άδυτα της τρομοκρατίας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Αυτά λοιπόν τα δύο προσπάθησα να ζητήσω, για να μπορέσουμε να έχουμε και εμείς την τεχνογνωσία στην Ελλάδα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας.

Σχετικά με τις διαδηλώσεις, ο αρμόδιος υπουργός, είπε ότι χρειάζεται αλλαγή το νομοθετικό πλαίσιο, «δεν μπορεί μια διαδήλωση 30 ατόμων να κλείνει το κέντρο της Αθήνας» δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι δεν μιλά για εκδηλώσεις που οργανώνουν τριτοβάθμιοι συνδικαλιστικοί φορείς, όπως η ΓΣΕΕ ή η ΑΔΕΔΥ, αλλά για τις «μικρές». Αναφορικά με την αυξανόμενη «ποιότητας» βαριά εγκληματικότητα, ο κ. Δένδιας, διαπίστωσε το μέγεθος της υπεροπλίας εγκληματικών έναντι των αστυνομικών και έκανε λόγο για επέκταση του καθεστώτος ειδικών αστυνομικών ομάδων με βαρύ οπλισμό για την αντιμετώπιση σκληρών κακοποιών. Ο αρμόδιος υπουργός, παραδέχθηκε ότι όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν γρήγορα χωρίς μάλιστα πόρους, με λιγότερο προσωπικό, με χαμηλούς μισθούς, χωρίς τεχνικά μέσα, χωρίς χρήματα για βενζίνη, χωρίς χρήματα για λάστιχα, χωρίς καινούργια περιπολικά. Ο κ. Δένδιας προχώρησε και στην παρακάτω «ομολογία»: «Ζητούνται ίσως, φοβούμαι, θαύματα από ορισμένους τομείς της κοινωνίας. Παρά ταύτα οι άνθρωποι αυτοί, οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας βρίσκονται σε μια τεράστια προσπάθεια που μπορεί να οδηγήσει σε μια βελτιωμένη πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης:
Άγριο έγκλημα στην Κηφισιά – Καυγάδισαν και την πάτησε με το αυτοκίνητο

Θεσσαλονίκη: ”Με βίαζαν επί δυόμισι χρόνια σε στάβλο” – Την ανάγκαζαν να κοιμάται με τα ζώα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε