Κυριακή, 21 Ιουλ.
33oC Αθήνα

ΕΛ.ΑΣ.: Μπάτε σκύλοι αλέστε το Εφετείο!

ΕΛ.ΑΣ.: Μπάτε σκύλοι αλέστε το Εφετείο!

Σε… φρούριο επιθυμεί να μετατραπεί το Εφετείο Αθηνών, η Ελληνική Αστυνομία, εξαιτίας της εύκολης και ανεξέλεγκτης πρόσβασης σε αυτό.

Οι έλεγχοι είναι «πλημμελείς έως ανύπαρκτοι» επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, υποστηρίζοντας ότι «όποιος θέλει μπορεί να μπει στο κτίριο με τον κίνδυνο να επιτεθεί ή να αφήσει βόμβα στο εσωτερικό του». Ένα άλλο σημείο επικινδυνότητας, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, είναι οι συνθήκες μεταγωγής και φύλαξης των κρατουμένων.

Υπάρχουν περιπτώσεις που κρατούμενοι για σοβαρά αδικήματα βγαίνουν από αστυνομικό όχημα και πρέπει «αγκαζέ» οι αστυνομικοί να τους οδηγήσουν έως και σε απόσταση 400 μέτρων για να μπουν στο κτίριο, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για επίθεση συνεργών τους με σκοπό την ελευθέρωσή τους.

Επίσης, στο κτίριο δεν υπάρχουν κρατητήρια που να τηρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, ώστε ο κρατούμενος να βγαίνει από εκεί και διανύοντας όσο το δυνατόν μικρότερη απόσταση, να οδηγείται απευθείας στην δικαστική αίθουσα. Την ίδια ώρα, τα απειλητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση βομβών στο εσωτερικό του τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο, με τους αρμόδιους αξιωματικούς, στις περισσότερες των περιπτώσεων να είναι αναγκασμένοι να εκκενώσουν το κτίριο, αναλογιζόμενοι τα ελλειματικά μέτρα ασφαλείας και εύκολης πρόσβασης σε αυτό, παρότι η πλειοψηφία τους είναι φάρσες. Αποτέλεσμα είναι να καθυστερούν δεκάδες σοβαρές δίκες και να σπαταλώνται δεκάδες εργατοώρες μέσα από αυτή την άσκοπη αστυνομική κινητοποίηση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία έχει στείλει τουλάχιστον τρία σχετικά υπομνήματα τον τελευταίο 1,5 μήνα, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τη διοίκηση του Εφετείου Αθηνών για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια του κτιρίου και κυρίως δικαστικών λειτουργών, εργαζομένων και πολιτών που κινούνται σε αυτό. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, κάνουν λόγο για την τοποθέτηση «μαντρότοιχου» ή περίφραξης περιμετρικά του κτιρίου με τουλάχιστον τρεις ελεγχόμενες εισόδους σε αυτό με μαγνητικές θύρες και σοβαρό αστυνομικό έλεγχο πρόσβασης.

Στο κτίριο του Εφετείου δεν υπάρχουν κρατητήρια

Σε δεύτερο χρόνο επιδιώκεται και η κατασκευή κρατητηρίων δίπλα από δικαστικές αίθουσες όπου θα διεξάγονται σοβαρές δίκες. Αστυνομικοί κύκλοι επισημαίνουν κωλυσιεργία στη λήψη των σχετικών αποφάσεων και έγκρισης των συγκεκριμένων, επιβεβλημένων υπό τις παρούσες συνθήκες, μέτρων. Άλλες πληροφορίες, υποστηρίζουν πως έχουν γίνει οι σχετικές εκτιμήσεις και εκθέσεις κινδύνου, έχουν επισημανθεί οι εργασίες και ο εξοπλισμός που απαιτείται, ενώ φαίνεται να έχουν γίνει σχετικές προσφορές από κατασκευαστικές εταιρείες για το συνολικό κόστος του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χριστόδουλος Ξηρός: Ο «ρεμπέτης» τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη

Εξαφανίστηκε μετά από 9ημερη άδεια ο Χριστόδουλος Ξηρός – Τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του

Δίδυμο τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο

«Χτύπησαν» τρις για… βόμβα σε Ευελπίδων, ΙΚΑ Πειραιά και Εφετείο

Βαριές “καμπάνες” από το Εφετείο για τους απατεώνες ιερείς των Φαρσάλων! “Τσέπωναν” χιλιάδες ευρώ σε βάρος του Δημοσίου!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε