Δευτέρα, 22 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Έπιασαν αστυνομικό που εκβίαζε Ιρακινό για 7.000 ευρώ

Έπιασαν αστυνομικό που εκβίαζε Ιρακινό για 7.000 ευρώ

Αστυνομικός συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με το 41χρονο Σύρο συνεργό του, οι οποίοι επιχείρησαν να εκβιάσουν 35χρονο Ιρακινό, προκειμένου να «τακτοποιηθεί» απόφαση που δήθεν εκκρεμούσε σε βάρος του.

Σε οργανωμένη «επιχείρηση», τείνουν να μετατραπούν οι εκβιάσεις μεταναστών από αστυνομικούς. Την Τρίτη, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν έναν 28χρονο αστυφύλακα, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, και έναν 41χρονο Σύριο συνεργό του κατηγορούμενους για τα -κατά περίπτωση αδικήματα- της “απόπειρας εκβίασης” και της “παθητικής δωροδοκίας” σε βάρος 35χρόνου Ιρακινού, αλλά και της “υπεξαίρεσης στην υπηρεσία” και “παράβασης καθήκοντος”.

Πρόκειται για το τέταρτο ανάλογο κρούσμα σε βάρος μεταναστών από την αρχή του έτους και όγδοο από το 2012 μέχρι σήμερα.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων οι δυο συλληφθέντες επιχείρησαν να εκβιάσουν 35χρονο Ιρακινό, υπάλληλο καταστήματος ρούχων στο κέντρο της Αθήνας για να τακτοποιήσουν δήθεν καταδικαστική απόφαση που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Οι δυο άνδρες απαίτησαν εκβιαστικά από τον 35χρόνο να τους δώσει 7.000 ευρώ προκειμένου να “τακτοποιήσουν” την καταδικαστική απόφαση. Μετά από «έκπτωση» έπεσαν στις 2.000 ευρώ αν τους τα έδινε μέχρι το βράδυ της ίδια μέρας. Με την παραλαβή των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων συνελήφθησαν.   Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπείρα εκβίαζε γνωστό καταστηματάρχη στη Ν. Σμύρνη

Αδίστακτοι! Έκλεψαν αναπηρικό αυτοκίνητο και ζητούσαν λεφτά για να το επιστρέψουν!

Χανιά: Ο εκβιασμός κορυφώθηκε με πυροβολισμούς και συλλήψεις…

Ανέβασε γυμνές φωτογραφίες 15χρονης στο Facebook

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε