Site icon NewsIT

Επιμένει ότι δεν απελάθηκε ο Άγγελος Φιλιππίδης – Πως προσπαθεί να το αποδείξει

05.02.2014 | 18:18
Επιμένει ότι δεν απελάθηκε ο Άγγελος Φιλιππίδης – Πως προσπαθεί να το αποδείξει

Ο Άγγελος Φιλιππίδης απελάθηκε, υποστηρίζουν οι ελληνικές αρχές. Δεν απελάθηκα, αλλά ήρθα στην Ελλάδα οικειοθελώς λέει ο ίδιος και οι δικηγόροι του. Όπως και να χει ο επιχειρηματίας και πρώην  επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου βρίσκεται στην Αθήνα από σήμερα το πρωί και μέχρι να απολογηθεί την Δευτέρα θα κρατείται στην ΓΑΔΑ.

Ο Αγγελος Φιλιππίδης θα περάσει τις επόμενες ημέρες κρατούμενος στη ΓΑΔΑ μέχρι να απολογηθεί την Δευτλερα. Ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και οι δικηγόροι του επιμένουν ότι ηρθε οικειοθελώς στην Ελλαδα και δεν απελάθηκε όπως επιμένουν τόσο ελληνικές δικαστικές αρχές όσο και τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη παρουσίασε φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πριν την απογείωση του αεροσκάφους που τον μετέφερε στην Ελλάδα να κρατάει στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν πρόκειται για διοικητική απέλαση.

Ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη υποστήριζε από νωρίς ότι ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ αφέθηκε ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές τη νύχτα. “Υλοποιούμε ό,τι είχαμε πει, μόλις αφέθηκε ελεύθερος άμεσα επιστρέφει στην Ελλάδα για να τεθεί στη διάθεση των ελληνικών αρχών” είχε δηλώσει πριν προσγειωθεί το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ στην Ελλάδα.

Ο ‘Αγγελος Φιλιππίδης βρισκόταν μέχρι το βράδυ στο τμήμα αλλοδαπών της Κωνσταντινούπολης και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε από νωρίς ο δικηγόρος του αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να ακυρώσει το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα οποία είχε υπογράψει ο ίδιος.

Κι ενώ είχε εκδοθεί δεύτερο ένταλμα σε βάρος του, κάτι που θα μπορούσε να παρατείνει την παραμονή του εκεί, ο Αγγελος Φιλιππίδης φέρεται σύμφωνα με τον συνήγορο του να επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα με το αεροπλάνο.
Ο κ. Φιλιππίδης αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για ζημία του Ελληνικού Δημοσίου και συμμετοχή σε απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όλο το χρονικό της επιστροφής του

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έφτασε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας προερχόμενος από Τουρκία λίγα λεπτά μετά τις 09:00 το πρωί.

Στο αεροδρόμιο τον περίμεναν άνδρες της Ασφάλειας που τον συνέλαβαν μόλις πέρασε την πόρτα του αεροπλάνου και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ καθώς εναντίον του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για το σκάνδαλο με τα … θαλασσοδάνεια του Τ.Τ.

Αν και σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές υπήρξε διαδικασία απέλασής του μετά από ενεργοποίηση του νέου εντάλματος σύλληψής του ο Α. Φιλιππίδης δήλωσε ότι επέστρεψε οικειοθελώς και άμεσα, όπως είχε υποσχεθεί, θέλοντας για ακόμη μια φορά να δείξει ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές…
Ο Α. Φιλιππίδης βρισκόταν ως αργά χθες τη νύχτα στο τμήμα αλλοδαπών της Κωνσταντινούπολης. Εναντίον του είχε ενεργοποιηθεί και δεύτερο ένταλμα σύλληψης και οι τουρκικές αρχές προχώρησαν αυτή τη φορά στην απέλασή του.

Έτσι ο Α. Φιλιππίδης ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ήταν υπό διακριτική παρακολούθηση και ουσιαστικά μπήκε στην πρώτη πτήση από την Κωνσταντινούπολή για την Αθήνα καθώς έπρεπε να εγκαταλείψει άμεσα την Τουρκία.

Στο αεροπλάνο, τον συνόδευε μια γυναίκα, είπαν επιβάτες της πτήσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Διαβάστε επίσης:

Η όμορφη τουρκάλα ποινικολόγος του Άγγελου Φιλιππίδη

Αγνώριστος ο Φιλιππίδης με περισσότερα κιλά και σακούλες στα μάτια – ΦΩΤΟ

Απελάθηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα ο Άγγελος Φιλιππίδης – Με χειροπέδες στα χέρια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ – “Επέστρεψα οικειοθελώς”, δήλωσε ο ίδιος

Όλα όσα ειπώθηκαν στο τουρκικό δικαστήριο μεταξύ τούρκων δικαστών και Άγγελου Φιλιππίδη – Δυσφορία Καραμανλή για την “χρησιμοποίηση” του ονόματός του

Αδειάζει τον Φιλιππίδη ο Καραμανλής! “Σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκει την ομαλή λειτουργία της δικαιοσύνης με παιχνίδια πολιτικής”

Άγγελος Φιλιππίδης στο τουρκικό δικαστήριο: Η δίωξή μου είναι πολιτική γιατί ήμουν φίλος του Καραμανλή

Επείγον αίτημα της Αθήνας για εκ νέου κράτηση του Φιλιππίδη – Φοβούνται φιάσκο αλά Χριστοφοράκου

Παιχνίδια των Τούρκων με τον Άγγελο Φιλιππίδη – Τον άφησαν ελεύθερο χωρίς όρους κι έκριναν παράνομο το πρώτο ένταλμα σύλληψης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version