Site icon NewsIT

Εταιρεία ”φάντασμα” τηλεπωλήσεων οργάνωσε την εξαγωγή ασημιού και χρυσού στο Μόναχο

13.04.2013 | 13:47
Εταιρεία ”φάντασμα” τηλεπωλήσεων οργάνωσε την εξαγωγή ασημιού και χρυσού στο Μόναχο

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ η «αόρατη» εταιρεία με έδρα την οδό Καπνικαρέα στην Αθήνα, παρουσιάζεται στο δελτίο αποστολής των 470 κιλών ασημιού που είχαν προορισμό τη Γερμανία.

Παραστατικά έγγραφα από την ίδια εταιρεία βρέθηκαν στην κατοχή του 32χρονου Γερμανού, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο να μεταφέρει στις αποσκευές του 7.1 κιλά χρυσού και 293.000 ευρώ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, εντοπίστηκε το κλειστό φορτηγάκι με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας στον χώρο εμπορευμάτων (cargo) της Γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa.
Τα στελέχη του ΣΔΟΕ είδαν τέσσερις άνδρες να ξεφορτώνουν κούτες με… βαριά εμπορεύματα και αποφάσισαν να ελέγξουν τα δελτία αποστολής.

Τα δέματα περιείχαν λιωμένο ασήμι σε σχήμα «χελώνας» συνολικού βάρους 470 κιλών. Τα δελτία αποστολής υπογράφονταν από την εταιρεία της… Καπνικαρέας και θεωρήθηκαν εικονικά.

Λίγο αργότερα, συνέλαβαν τον 32χρονο Γερμανό, λίγο πριν αναχωρήσει με πτήση της Lufthansa για το Μόναχο. Στη χειραποσκευή του ο 32χρονος μετέφερε πλάκες χρυσού βάρους 7 κιλών και 185 γραμμαρίων καθώς και 293.000 ευρώ σε μετρητά. Το δελτίο αποστολής και σε αυτή την περίπτωση είχε εκδώσει η εταιρεία της οδού Καπνικαρέας.

Ο νεαρός δήλωσε ότι ήρθε την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα και διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο της Πλ. Συντάγματος. Το πρωί της επόμενης μέρας, όπως υποστήριξε, παρέλαβε τα πολύτιμα μέταλλα από εταιρεία στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και θα επέστρεφε στη χώρα του με την απογευματινή πτήση.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ, υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπίσει, σε Αθήνα και Βερολίνο, τα ίχνη της σπείρας που εξάγει παράνομα πολύτιμα μέταλλα, και θεωρούν ότι ο 32χρονος ήταν απλά ένας μεταφορέας.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Δεν πήγαν στη λαϊκή για ψώνια…
 
Τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν να αλλάξουν λάστιχα από το… 2007!
 
Πάτρα: Ιδιοκτήτης κυλικείου ξεφτιλίζει μαθητές ακόμη και για χρέη 6…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version