Site icon NewsIT

“Ετοιμάζει χτύπημα η ομάδα Μαζιώτη” – Τι “βλέπει” η Αντιτρομοκρατική

16.10.2013 | 09:14
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Ο Νίκος Μαζιώτης έχει κάνει... όλα τα βήματα πριν από ένα τρομοκρατικό χτύπημα» αναφέρουν με εμφανή ανησυχία κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο καταζητούμενος τρομοκράτης έχει κάνει όλη την προεργασία, ενώ βρισκόταν ελεύθερος με... περιοριστικούς όρους.

«Έχει πολλά οικήματα ασφαλείας, πιθανόν σε περιοχές, κοντινές στην Αττική. Έχει φτιάξει ομάδα κρούσης. Έχει τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Έχει αποκτήσει βαρύ οπλισμό. Τι μένει;» ισχυρίζονται στελέχη του αρμόδιου υπουργείου.

Το καμπανάκι κινδύνου ήχησε στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο, τον περασμένο Ιούλιο, μετά την ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα. Εκεί διαπιστώνουν ότι πρωταγωνιστές της ληστείας είναι ίδιοι με τουλάχιστον τέσσερις ακόμη που είχαν σημειωθεί σε Νεμέα (30/5/2012), Σπέτσες (16/7/2012), Ακράτα (20/12/2012) και Βελεστίνο (14/8/2013). Η πιστοποίηση της σοβαρότητας της υπόθεσης ήρθε από την εξερεύνηση του χώρου της ληστείας, όπου ταυτοποιήθηκε αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη.

Στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι η «ομάδα Μαζιώτη» αποτελείται από τουλάχιστον 7-8 άτομα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο γυναίκες. Ανάμεσά τους, όπως εκτιμούν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, βρίσκεται και 35χρονος αντιεξουσιαστής, που καταζητείται μετά τον εντοπισμό, τον περασμένο Μάρτιο, νοικιασμένου αυτοκινήτου με όπλα σε πάρκινγκ στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι σε αυτές τις πέντες ληστείες ο καταζητούμενος τρομοκράτης και οι συνεργοί του έχουν βαρύ οπλισμό (υποπολυβόλα τύπου Scorpion και πολεμικά καλάσνικοφ) και κάτω από τα «τουριστικά» ρούχα φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Επίσης, πέρα από τους δράστες που εισβάλλουν στις τράπεζες, έξω από αυτές υπάρχει εξίσου ισχυρή ομάδα υποστήριξης, που αποτελείται από 2-3 άτομα ανάλογα με την δυσκολία του στόχου, και οχήματα διαφυγής.

«Εντάξει δεν διαπιστώσαμε τώρα ότι συμμετείχε σε ληστείες. Έχουμε θέμα. Δηλαδή αν πάρει κανείς τα στάδια που έχει ακολουθήσει, ένα modus operandi, πρέπει να έχεις σπίτια, τέτοια πράγματα, για να περιμένεις κάτι. Αυτά τα πράγματα έχουν συμβεί. Άρα αυτή τη στιγμή ανησυχούμε πάρα πολύ. Η διαρροή του συγκεκριμένου γεγονότος συμμετοχής του Μαζιώτη σε ληστείες, συμφωνήθηκε ότι αυτό πρέπει να γίνει γνωστό σε ένδειξη της ανησυχίας που υπάρχει. Δεν φαίνεται ότι υπάρχει ροή πληροφοριών για τον εντοπισμό του, προφανώς αν μπορούσαν θα το είχαν κάνει, πιστεύω ότι θα το καταφέρουν κάποια στιγμή» αναφέρουν ανώτερα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Η ανησυχία των στελεχών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, μεγεθύνεται από την εκτίμηση, που συνοδεύεται από ενδείξεις και στοιχεία, ότι πίσω από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που χτύπησε τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού, κρύβεται ο Νίκος Μαζιώτης και η «ομάδα» του. Να θυμίσουμε ότι στις 14 Ιανουαρίου 2013, τουλάχιστον τέσσερα άτομα επιχείρησαν να πλήξουν τα γραφεία της Ν.Δ με εκτοξευτήρα ρουκετών RPG-7, το βλήμα του οποίου παρουσίασε «αστοχία υλικού», όπως γράφτηκε στην προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, και ακολούθησαν οι ριπές του πολεμικού καλάσνικοφ, με μία από τις σφαίρες να φθάνει στο πρωθυπουργικό γραφείο. Η προκήρυξη ήρθε με καθυστέρηση περίπου 5 μηνών, στις 26 Ιουνίου 2013. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημείωναν ότι «ίσως οι λόγοι καθυστέρησης ανάληψης της ευθύνης είχε σχέση με επιχειρησιακούς λόγους της οργάνωσης αλλά και λόγω της αναφερόμενης αποτυχίας στην υλοποίηση του αρχικού σχεδίου».

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Δεν τελειώσαμε με την τρομοκρατία

Κόκκινος συναγερμός για τρομο – χτύπημα με πολιτικό ή μεγάλο οικονομικό στόχο

Οι “Δυνάμεις του Επαναστατικού Τόξου” ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη στη ΔΟΥ Κηφισιάς

ΣΥΡΙΖΑ: Η αστυνομική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version