Παρασκευή, 19 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Φιλοπάππου: Αδίστακτοι οι δράστες! Νέα άγρια επίθεση στο «φως»

Φιλοπάππου: Αδίστακτοι οι δράστες! Νέα άγρια επίθεση στο «φως»
Αριστερά στη φωτογραφία δυο από τους συλληφθέντες και δεξιά ο άτυχος 25χρονος Νικόλας Μουστάκας

– «Φάμπρικα» ληστειών είχαν στήσει οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν για την επίθεση στου Φιλοπάππου, που οδήγησε στον τραγικό θάνατο του 25χρονου Νικόλα
– Αποκάλυψη του newsit.gr: Είχαν επιτεθεί και σε Αμερικανίδες τουρίστριες – Αντιστάθηκαν, τις τραυμάτισαν και τους αναγνώρισαν μέσω… Viber
– Βήμα – βήμα πώς τους “ξετρύπωσαν” οι Αρχές
– Συγκλονίζει η κατάθεση της φίλης του άτυχου φοιτητή: “Προσπαθούσε να αποφύγει το μαχαίρι του, έχοντας τον γκρεμό στην πλάτη του – Τον είδα να πέφτει”

Οι τρεις δράστες που έχουν ήδη συλληφθεί, επιτέθηκαν στον άτυχο 25χρονο Νικόλα Μουστάκα και τον «έσπρωξαν» στον θάνατο, στα βράχια στου Φιλοπάππου. Όσο περνούν οι ώρες, νέες πληροφορίες βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας για την εγκληματική δράση των τριών αλλοδαπών.

Ήδη από χθες, έχει γίνει γνωστό πως πέντε μόλις μέρες πριν τον τραγικό θάνατο του 25χρονου φοιτητή, οι ίδιοι δράστες είχαν επιτεθεί σε γερμανίδες τουρίστριες στην ίδια περιοχή.

Φιλοπάππου
Φωτογραφία: Ελεύθερος Τύπος

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, μια ακόμη επίθεση είχε καταγραφεί από τους ίδιους, δέκα μέρες πριν την τραγωδία με τον Νικόλα Μουστάκα! Σα να λέμε μια επίθεση κάθε πέντε μέρες, αν και θεωρείται βέβαιο πως υπάρχουν κι άλλες επιθέσεις που απλά δεν έχουν μέχρι στιγμής εξακριβωθεί…

Έτσι βρήκαν τους δράστες της τραγωδίας στου Φιλοπάππου

Οι πληροφορίες του newsit.gr, αναφέρουν πως οι ομάδες ΟΠΚΕ, που περιπολούν στην περιοχή, είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών. Ένας από τους πληροφοριοδότες, τους είπε ότι οι δολοφόνοι μάλλον δέκα ημέρες πριν είχαν ληστέψει δύο Αμερικανίδες. Και μάλιστα τις είχαν τραυματίσει στο χέρι με σπασμένα μπουκάλια μπύρας, αφού εκείνες είχαν αντισταθεί.

Ο ίδιος πληροφοριοδότης έδωσε στις Αρχές τα προφίλ που είχαν στο Facebook πριν οι δράστες τα “κατεβάσουν”. Από εκεί πήραν τις φωτογραφίες τους και βρήκαν πού είχαν δώσει καταθέσεις οι Αμερικανίδες. Μέσω του Viber, αφού οι τουρίστριες είχαν μεταβεί στην Σαντορίνη για διακοπές, τους έστειλαν τις φωτογραφίες των δραστών και εκείνες τους αναγνώρισαν χωρίς καμία αμφιβολία.

Στην συνέχεια αυτά τα στοιχεία δόθηκαν στην Ασφάλεια, μαζί με την πληροφορία πως οι δράστες διαμένουν στον Κολωνό. Η Ασφάλεια ξεκίνησε να τους αναζητά στην περιοχή, ωστόσο διαπίστωσαν πως είχαν γίνει… καπνός.

Υπήρχε μια πληροφορία πως βρήκαν καταφύγιο στην Θήβα, όπου μετέβησαν αστυνομικοί και μίλησαν με έναν Πακιστανό, ο οποίος τους είχε φιλοξενήσει, αλλά οι δράστες είχαν ήδη προλάβει να φύγουν, μεταβαίνοντας στην Ειδομένη, όπου και τελικά συνελήφθησαν, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ ήρθε και η επιβεβαίωση από τα δακτυλικά αποτυπώματα του 17χρονου, τα οποία βρέθηκαν σε μία τσάντα που είχαν οι δράστες και την πέταξαν μετά την μοιραία επίθεση στον Νικόλα Μουστάκα. Την τσάντα αυτή, μάλιστα, είχε βρει η φίλη του από την Πορτογαλία στο σημείο και την παρέδωσε από την πρώτη στιγμή στις Αρχές…

Συγκλονιστική κατάθεση της φίλης του 25χρονου για την τραγωδία στου Φιλοπάππου

Την ίδια ώρα, τις σοκαριστικές λεπτομέρειες της επίθεσης των τριών αλλοδαπών, που έριξαν στο γκρεμό τον 25χρονο στου Φιλοπάππου, είχε ήδη περιγράψει στην κατάθεση της η νεαρή φίλη του θύματος, που κατάγεται από την Πορτογαλία.

Στην αποκαλυπτική της μαρτυρία, που φέρνει αυτούσια στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece, αποτυπώνεται η αγριότητα των κακοποιών.

Η νεαρή κοπέλα από την Πορτογαλία έδωσε συνολικά τρεις καταθέσεις, στις οποίες ξεδιπλώνεται από την αρχή η υπόθεση της ληστείας που κατέληξε στη δολοφονία του νεαρού από τους τρεις αλλοδαπούς.

«Όπως καθόμασταν στα βράχια, πρώτο έπιασαν το Νίκο, ο οποίος ήταν πιο κοντά τους. Θυμάμαι ότι, πρώτα άκουσα ένα γυάλινο μπουκάλι να σπάει και όπως γύρισα να κοιτάξω πίσω μου, είδα τον «ψηλό» να πιάνει το Νίκο από την μπλούζα του, ενώ αυτός που είχε το μουστάκι, ο «μεσαίος» όπως τον λέω εγώ, κρατούσε ένα μικρό μαχαίρι στο ένα του χέρι και με το άλλο χέρι, έπαινε και αυτός τον Νίκο από τη μπλούζα. Τότε άκουσα τον «κοντό» να λέει στα Αγγλικά: «Κινητό και λεφτά». Ο Νίκος τους έλεγε να ηρεμήσουν και ότι δεν έχει τίποτα να τους δώσει. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο «κοντός» που σας είπα, ήρθε μπροστά μου και άρχισε να ψάχνει την τσάντα μου», τονίζει αρχικά η κοπέλα.

“Ο Νίκος προσπαθούσε να αποφύγει το μαχαίρι του”

Η κοπέλα του αδικοχαμένου Νικόλα Μουστάκα συνεχίζει την συγκλονιστική περιγραφή της για την τραγωδία που γράφτηκε στου Φιλοπάππου: «Έπιασε την τσάντα μου στα χέρια του και την έψαχνε. Νομίζω ότι ψάχνοντας την τσάντα μου, έπιασε με τα χέρια του όλα όσα είχε μέσα. Ο «κοντός» μου πήρε το πορτοφόλι μου, το οποίο περιείχε 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριο μου και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών. Τότε κατάλαβα ότι ο «ψηλός» είχε αφήσει για λίγο το Νίκο και είχε έρθει πίσω μου. Από εκεί, μου πήρε το κινητό μου, ένα παλιό ΝΟΚΙΑ, που είχα στην πίσω τσέπη του παντελονιού μου.

Click4more: Πώς περιγράφει την στιγμή του θανάτου του 25χρονου στου Φιλοπάππoυ η 20χρονη φίλη του

Οι δυο Πακιστανοί που έχουν συλληφθεί – Φωτογραφία από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Αφού πήρε το κινητό μου, επέστρεψε στο Νίκο, ο οποίος είδα ότι είχε μόλις σηκωθεί όρθιος και τσακωνόταν με τον «μεσαίο», προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει το μαχαίρι του, έχοντας τον γκρεμό στην πλάτη του. Τότε, ξαναγύρισα το βλέμμα μου στην τσάντα μου, γιατί ο «κοντός» συνέχιζε να την ψάχνει, αφού δεν πίστευε ότι δεν είχα καλύτερο κινητό από αυτό που ήδη είχαν πάρει, λέγοντάς μου στα Αγγλικά: «Που είναι το άλλο κινητό σου» και «το άλλο, το άλλο κινητό». Εγώ του έλεγα στα Αγγλικά ότι δεν είχα άλλο κινητό, ενώ εκείνος συνέχιζε να ψάχνει. Τότε, γυρνώντας πίσω μου για δω τι συμβαίνει, είδα το Νίκο να πέφτει στο γκρεμό και αμέσως ο «μεσαίος» και ο «ψηλός», άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν.

Ο «κοντός» με το που είδε τους άλλους να τρέχουν, τους ακολούθησε και όλοι μαζί έφυγαν τρέχοντας αντίθετα το δρόμο που οδηγεί στο βράχο αυτό. Εγώ, αμέσως, πήγα στην κορυφή του γκρεμού και από εκεί κοίταζα προς τα κάτω, μήπως και δω το Νίκο. Ήταν πολύ σκοτεινά όμως και εγώ πολύ ταραγμένη και δεν μπορούσα να τον δω. Φώναζα: ‘’Νίκο, Νίκο’’, αλλά δεν μου απαντούσε…».

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Με πληροφορίες cnn.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις