Σάββατο, 27 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Φρικιαστικό έγκλημα με καταψύκτη: Νέα τροπή στη δολοφονία του Βασίλη Κοκκίνη – “Δεν το έκανα εγώ”

Φρικιαστικό έγκλημα με καταψύκτη: Νέα τροπή στη δολοφονία του Βασίλη Κοκκίνη – “Δεν το έκανα εγώ”
Εικόνα από το διαμέρισμα στην Καλλιθέα

– Το πτώμα του Βασίλη Κοκκίνη βρέθηκε σε καταψύκτη, στο διαμέρισμα της πρώην συζύγου του, στην Καλλιθέα, τον Ιανουάριο του 2016
– Αρνείται τις κατηγορίες η 50χρονη Βουλγάρα
– Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της 50χρονης και της 27χρονης για τη δολοφονία του 63χρονου ναυτικού
– Η δίκη άρχισε στις 12 Οκτωβρίου 2017
– Πώς έγινε η φρικιαστική αποκάλυψη

Στο επιχείρημα ότι ο πρώην σύζυγος της κακοποιούσε τον ανήλικο γιο τους «πάτησε» στην απολογία της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η 50χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία του ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε έναν καταψύκτη, στο διαμερισμά της στην Καλλιθέα.

Η 50χρόνη αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στο έγκλημα, αν και παραδέχθηκε ότι πράγματι είχε ζητήσει από τη νεαρή συγκατηγορούμενή της να βρει κάποια πρόσωπα για να εκφοβίσουν τον πρώην συζύγό της.

Το έγκλημα είχε συνταράξει το πανελλήνιο, καθώς τα ίχνη του ναυτικού είχαν χαθεί για ένα χρόνο, μέχρι να βρεθεί η σορός του μέσα στον καταψύκτη στο σπίτι της Καλλιθέας, το οποίο ήταν ενοικιασμένο από την 50χρονη σύζυγό του.

Χωρίς να δώσει απαντήσεις σε «σκοτεινά σημεία» της υπόθεσης, η 50χρόνη υποστήριξε χαρακτηριστικά,απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας: «Δεν ξέρω πώς βρέθηκε στον καταψύκτη». Επιπλέον, περιέγραψε τον πρώην σύζυγο της και θύμα της εγκληματικής ενέργειας με τα πιο μελανά χρώματα: «Δεν ξέρω πώς βρέθηκε στον καταψύκτη. Ο Κοκκίνης είχε αδυναμία σε διάφορα πράγματα, δίπλα στο σπίτι του είχε οίκο αναοχής… έπινε και έχανε τον κόσμο…».

Αναλυτικά όσα είπε

Πρόεδρος: Πώς βρέθηκε η σορός του στον καταψύκτη;

Κατηγορουμένη: Είχε κλειδιά από το διαμέρισμά μου… Δεν ξέρω, δεν αγόρασα εγώ τον καταψύκτη.

Εισαγγελέας: Είπατε ότι ο πρώην συζύγος σας είχε αδυναμία σε διάφορα άρρωστα πράγματα…Έπινε, όπως είπατε, κ.α. Γιατί δε λέτε εδώ αυτό που αιωρείται για σεξουαλική κακοποίηση;

Κατηγορουμένη: Γιατί είναι οι δημοσιογράφοι εδώ και αυτά θα δημοσιευθούν και θα καταστραφεί η ζωή του παιδιού μου… Κινδυνεύει ακόμη και σήμερα.

Εισαγγελέας: Και δεν θα καταστραφεί η ζωή του παιδιού σας, αν έρθει εδώ να καταθέσει, όπως ζητάτε;

Κατηγορουμένη: (κλαίει)….

Εισαγγελέας: Τι είχατε πει στην συγκατηγορουμένη σας παραπάνω για τον πρώην συζύγό σας;

Κατηγορουμένη: Την είχα ρωτήσει, μήπως είχε κανένα γνωστό να απειλήσει τον Κοκκίνη για να μη μου πάρει το παιδί. Ο πρώην συζυγός μου έδινε υπνωτικά στο παιδί. Το παιδί μου είχε ένα βίντεο που έδειχνε τον πατέρα του με το εσώρουχο και μεθυσμένο μέσα στο σπίτι. Το παιδί μου μου έλεγε ότι κάποιος ερχόνταν τα βράδια με μια σύριγγα. Είχε μελανιές και σημάδια στο σώμα του. Κανένας δεν με βοηθούσε, γιατί εκείνος είχε την επιμέλεια του γιου μου. Δεν μπορούσα να αποδείξω ότι τον κακοποιούσε, κανένας δεν με άκουγε, γιατί είμαι ξένη. Το παιδί μου πήγαινε στο σχολείο βρώμικο και μέσα σε ένα χρόνο είχε πάρει 20 κιλά. Η κοινωνική λειτουργός που τον παρακολουθούσε ήθελε να του κάνει εξετάσεις γιατί κάτι είχε υποψιαστεί.

Πρόεδρος: Σας είχε πει ποτέ κάτι το παιδί για τον μπαμπά του;

Κατηγορουμένη: Μου έλεγε ότι του έδινε ένα χαπάκι και πως του έλεγε ότι ήταν για το πονοκέφαλο. Ήταν όλη την ημέρα ζαλισμένο και κοιμόνταν.

Η 50χρόνη, βουλγαρικής καταγωγής, δεν αρνήθηκε ότι είχε ζητήσει από την 27χρόνη συγκατηγορούμενη της, να βρει κάποιο πρόσωπο για να απειλήσει τον συζύγο της και ότι τα πρόσωπα αυτά που της βρήκε, της ζήτησαν ως αμοιβή το ποσό των 20.000 ευρώ. Δεν διευκρίνησε, ωστόσο, αν η συμφωνία προχώρησε.

Η δεύτερη κατηγορούμενη

Η δεύτερη κατηγορούμενη στην απολογία της, επιβεβαίωσε την εκδοχή της 50χρονης, αρνούμενη τη συμμετοχή στο έγκλημα. Όπως είπε η 50χρονη, της είχε ζήτήσει κάποια πρόσωπα που να μπορούν να εκφοβίσουν τον άνδρα της και εκείνη μετέφερε το αίτημα της 50χρονης στον φίλο της και όλοι μαζί στη συνέχεια συναντήθηκαν, παρουσία και του ανήλικου παιδιού, για να το συζητήσουν.

«Με μπλέξανε σε αυτή την ιστορία, δεν έχω κάνει κάτι, δεν θα σκότωνα ποτέ κάποιον, δεν έχω συμμετοχή στο έγκλημα», ανακαλώντας όσα είχε αναφέρει στην προανακριτική της κατάθεση. Και υποστήριξε πως υπέγραψε την κατάθεσή της χωρίς ποτέ να την διαβάσει.

Ο τρίτος κατηγορούμενος

Ωστόσο, ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση, στον οποίο αποδίδεται ότι προμηθεύσε τον καταψύκτη στις κατηγορούμενες, ανέφερε πως τον πήρε τηλέφωνο η 27χρονη και του είπε πως μια συμπατριώτισά της έψαχνε να αγοράσει μεταχειρισμένη την συγκεκριμένη οικιακή συσκεύη. Στη συνέχεια η 50χρονη του τηλεφώνησε και πήγε να δει τον καταψύκτη που της είχε βρει, τον οποίο και τελικά αγόρασε έναντι 50 ευρώ.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Πεπεισμένος πως η 50χρόνη βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του, εμφανίστηκε ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κάνοντας λόγο για δράστες που «δεν σεβάστηκαν το δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο».

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή τόσο της 50χρονης όσο και της 27χρονης συγκατηγορουμένη της. Και οι δύο Βουλγαρικής καταγωγής. Αντίθετα, πρότεινε την απαλλαγή του τρίτου κατηγορούμενου για την πράξη της υπόθαλψης εγκληματία, λόγω αμφιβολιών. 

«Τέλεσαν την πράξη της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση γιατί είχαν σχέδιο και το εκτέλεσαν» είπε στην αγόρευση του και διερωτήθηκε : «Ήταν το τέλος αυτό που άξιζε στον άνθρωπο αυτό, όποιος κι αν ήταν;Από την αρχαία Ελλάδα υπήρχε ένας σεβασμός στο νεκρό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αντί για τάλαντα και τιμές έλαβε έναν καταψύκτη».

Τα κίνητρα της 50χρονης

Ως κίνητρα της δολοφονίας του 63χρονου ναυτικού από την πρώην σύζυγο του ο εισαγγελέας ανέφερε την αντιδικία που είχαν για την επιμέλεια του γιου τους αλλά και την επιθυμία της να πάρει την περιουσία του. «Το πρόβλημα ήταν ο σύζυγος. Δεν έπρεπε να υπάρχει», επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός, προσθέτοντας πως «το σχέδιο της, όμως, ήταν να πάρει την περιουσία του. Είχε πάρει ήδη χρήματα και ο στόχος ήταν  ό,τι απέμενε από την περιουσία. Δεν μπορούσε όμως να εκτελέσει το σχέδιο της».

Ταυτόχρονα ο εισαγγελικός λειτουργός ανέλυσε τα μεθοδικά βήματα της κατηγορούμενης και το δόλιο σχέδιο της, προκειμένου να αφαιρέσει όλες τις υποψίες από πάνω της. «Εξύφαινε μέρα-  μέρα το εγκληματικό της σχέδιο. Ήρθε σε επαφή με τον τρίτο κατηγορούμενο από τον οποίο ζήτησε έναν καταψύκτη» και στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως  ήταν φιλοξενούμενη σε φιλικό σπίτι γεγονός που δεν το ανέφερε ο συγκεκριμένος άνθρωπος «διότι στην πραγματικότητα έμενε στο σπίτι που έγινε το έγκλημα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον ρόλο της 27χρονης, συγκατηγορούμενη της στην υπόθεση, επισημαινόντας πως η 50χρονη: «Έπρεπε να βρει τους πρόθυμους, ικανούς και αδίστακτους ανθρώπους που θα έφερναν σε εφαρμογή το σχέδιο της. Βρήκε λοιπόν την άλλη κατηγορούμενη η οποία γνώριζε ανθρώπους χρήσιμους για να εκτελέσουν το σχέδιο της. Έγινε η επαφή με τον άνθρωπο “κλειδί”, ο οποίος διαφεύγει. Αυτός γνώριζε και τους άλλους δράστες. Η δεύτερη κατηγορούμενη είχε πλήρη επίγνωση του σχεδίου και κατά τη γνώμη μας ήταν παρούσα και στην ανθρωποκτονία».

Και οι δυο παρούσες στο μοιραίο διαμέρισμα

Όσο αφορά στην ημέρα του εγκλήματος ο εισαγγελέας τόνισε ότι και οι δύο κατηγορούμενες ήταν παρούσες, προσθέτοντας πως η 50χρόνη ήταν  ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε στις 18:26 με το θύμα. Εκείνος  επικοινώνησε μαζί της 17 φορές εκείνη την ημέρα και τώρα ήρθε εδώ και είπε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του.

Όπως περιέγραψε η 50χρόνη: «Τον κάλεσε να έρθει στο σπίτι ενώ η παγίδα ήταν έτοιμη με το πρόσχημα ότι το παιδί ήταν άρρωστο. Ήταν όλη η συμμορία μέσα στο σπίτι και τον περίμεναν, τον χτύπησαν, τον οδήγησαν στο δωμάτιο και τον στραγγάλισαν».

Αναφερόμενος, δε, στην αρχική απολογία της 27χρονης κατηγορούμενης  στην  οποία είχε περιγράψει τη σκηνή του εγκλήματος και είχε αναφέρει πως βοήθησε τη συμπατριώτισσα της να βρει τους ‘’εκτελεστές’’ του συμβολαίου θανάτου  υποστήριξε  πως στην συνέχεια  την αναίρεσε «γιατί είχε αρχίσει να διαφαίνεται ο ρόλος της».

Ο εισαγγελέας απευθύνθηκε στους ενόρκους, τους οποίους κάλεσε να μην πιστέψουν τους ισχυρισμούς της 50χρονης ότι ήθελε μόνο να απειλήσουν τον πρώην σύζυγο της και να μην συγκινηθούν από τα δάκρυα της. «Απευθύνομαι στους ενόρκους και λέω να μη συγκινηθούν από τα δάκρυα των κατηγορουμένων. Μπορεί να ήταν δάκρυα τύψεων και όχι αθωότητας. Σας καλώ να μην πιστέψετε αυτά που σας είπαν. Ήταν εκεί. Συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία. Και όλα έγιναν περίπου όπως ειπώθηκαν στην προανακριτική κατάθεση στην αστυνομία η οποία μετά έγινε προϊόν βίας».

Όσον αφορά στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού ο εισαγγελέας επισήμανε: «Η ιταμότητα τους έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει όλους τους θεσμούς της χώρας, από την εισαγγελέα ανηλίκων μέχρι την αστυνομία. Ας υποθέσουμε ότι το θύμα κακοποιούσε το παιδί του. Ποιες ήταν οι ενέργειες της; Προσπάθησε λέει να καταγγείλει. Απευθύνεται σε δικαστές εγνωσμένου κύρους που γνωρίζουν τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις και ισχυρίζεται ότι κάνεις δεν ενδιαφέρθηκε και όλοι συμμάχησαν εναντίον της».

Η φρικτή αποκάλυψη

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2016, όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζε η γυναίκα από τη Βουλγαρί,α πήγε στο διαμέρισμα. Η γυναίκα είχε εξαφανιστεί.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μπήκε μαζί με δικαστικό επιμελητή και αντίκρισε το φρικτό θέαμα. Ο 63χρονος βρισκόταν μέσα σε έναν καταψύκτη.

Αμέσως οι υποψίες στράφηκαν στην πρώην σύζυγό του θύματος από τη Βουλγαρία. Η έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στη Βάρνα, όπου η γυναίκα είχε διαφύγει με τον γιο της, έχοντας πάρει μαζί της και ποσό 300.000 ευρώ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις