Από σήμερα ξεκινούν τα πιο σημαντικά κομμάτια της έρευνας των διωκτικών αρχών για να φτάσουν στα ίχνη των δολοφόνων της Κάρολαϊν, της 20χρονης μητέρας που βρήκε φρικιαστικό θάνατο από τα χέρια των δραστών που εισέβαλαν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά και τη σκότωσαν ενώ στον ίδιο χώρο βρίσκονταν ο σύζυγος της και η 11 μηνών κορούλα της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr αργά χθες το βράδυ η ομάδα του τμήματος διαρρηκτών που συμμετέχει στην εξιχνίαση της υπόθεσης, συγκέντρωσε όλες τις ληστείες και διαρρήξεις που επεκτείνονται σε βάθος τριετίας και ταιριάζουν με τον τρόπο δράσης των ανθρωπόμορφων τεράτων που αφαίρεσαν τη ζωή της 20χρονης μητέρας. Οι περισσότερες από αυτές έχουν σημειωθεί στα Βόρεια και ανατολικά Προάστια της Αττικής, ενώ περιστατικά με ιδιαίτερη βιαιότητα έχουν διαδραματιστεί σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Παιανία και Πικέρμι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Έτσι από νωρίς σήμερα το πρωί οι άνδρες του τμήματος διαρρηκτών σε συνεργασία με τους 20 συναδέλφους τους από το Ανθρωποκτονιών εξετάζουν μια προς μια τις προηγούμενες υποθέσεις προκειμένου να “πιστοποιήσουν” πόσες από αυτές έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά των Γλυκών Νερών. Το “ξεσκαρτάρισμα” το οποίο αναμένεται να τελειώσει απόψε το βράδυ θα δώσει στους αστυνομικούς τους νέα ώθηση στις έρευνες τους.
Η ομάδα του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, από τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία που συντάραξε το πανελλήνιο, είχε αρχίσει βάση των στοιχείων που έρχονταν στη διάθεση τους να σκιαγραφούν το προφίλ των δραστών. Εκτιμούν ότι πίσω από το έγκλημα βρίσκονται συμμορίες που έχουν “χτιστεί” από βαρυποινίτες οι οποίοι αποφυλακίστηκαν τα τελευταία χρόνια, και “χτυπούν” μετά από οργανωμένο σχέδιο τους στόχους τους. Πρόκειται για άτομα τα οποία είναι ιδιαίτερα βίαια, αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή και φεύγουν από το χώρο του εγκλήματος μόνο όταν πάρουν τα “λάφυρα” τους. Έτσι οι λεπτομέρειες αλλά και τυχόν λάθη των δραστών, είναι αυτά που θα δώσουν σημαντικά κομμάτια στο παζλ των ερευνών για να εντοπιστούν τα ίχνη των δραστών. Φυσικά όλα τα παραπάνω μπορούν να ανατραπούν σε περίπτωση που τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ. ΑΣ δώσουν αποτέλεσμα με τα οποία μπορούν να ταυτοποιηθούν οι δράστες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα δρομολόγια διαφυγής
Από εκεί και πέρα στο μικροσκόπιο των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ έχουν μπει τα δρομολόγια των δραστών. Πώς κι από που έφτασαν στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών, αλλά και την κατεύθυνση που ακολούθησαν μετά την αποτρόπαια πράξη τους.
Οι τρεις αδίστακτοι φονιάδες προσέγγισαν τη κατοικία του ζευγαριού, γύρω στις τέσσερις με τεσσερισήμισι τα ξημερώματα της Τρίτης. Δηλαδή, ώρα που ήταν σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγο των μέτρων που έχουν παρθεί για τον κορονοιό. Έτσι όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί οι δράστες θα ακολούθησαν μια διαδρομή στην οποία δεν θα περιλαμβάνονταν κεντρικές αρτηρίες, καθώς σε αυτές υπάρχουν κάμερες και θα ήταν πιο εύκολο να εντοπιστούν από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που “χτενίζουν” οπτικό υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που έχουν πάρει από διαφορετικά σημεία της περιοχής. Το πιο πιθανό δρομολόγιο για να φτάσουν στο σπίτι ήταν να κινηθούν μέσω μικρών στενών, τα οποία είχαν επισκεφτεί μέρες πριν την “επιδρομή” τους, εξετάζοντας εάν υπάρχουν “ηλεκτρονικά μάτια” τα οποία θα αποτύπωναν το όχημα που θα χρησιμοποιούσαν.
Click4More Η Κάρολαϊν γυρίζει στην Αλόννησο που αγάπησε – Τραγική φιγούρα η μητέρα της – Σήμερα η κηδεία
Οι δολοφόνοι πού έμειναν για αρκετά ώρα μέσα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, αποχώρησαν από αυτή ενώ οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν γύρω στις έξι το πρωί της Τρίτης. Ώρα όπου δεν απαγορεύονταν η κυκλοφορία. Το αδιέξοδο στενό που βρίσκεται το σπίτι στο οποίο διαδραματίστηκε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στα αστυνομικά χρονικά, είναι σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την λεωφόρο Λαυρίου. Έτσι οι αστυνομικοί ερευνούν δύο πιθανά δρομολόγια διαφυγής. Το πρώτο από αυτά θέλει τους κακοποιούς μέσω της Λαυρίου να εισήλθαν στην Αγία Παρασκευή ή τton Γέρακα, ενώ το δεύτερο να μπήκαν στην Αττική οδό. Τελικός τους προορισμός όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί ήταν περιοχή των Δυτικών Προαστίων της Αττικής.
Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης