Τετάρτη, 9 Οκτ.
21oC Αθήνα

Η αλλοδαπή… “πυροτεχνουργός” κι ο καταδικασμένος συνεργός που την προμήθευε γλυκερίνη και άλλα εκρηκτικά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μεταξουργείο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία 31χρονη αλλοδαπή, για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

Συγκατηγορούμενοι της αλλοδαπής, που είναι υπήκοος Ουκρανίας, για τις ίδιες πράξεις, είναι και ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστος του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, καθώς και δύο άγνωστοι αλλοδαποί συνεργοί του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η συλληφθείσα ενεργούσε κατ’ εντολή του Αλβανού υπηκόου, ο οποίος την προμήθευε, μέσω αγνώστων συνεργατών του, με εκρηκτικές ύλες που στη συνέχεια εκείνη πουλούσε.

Η έρευνα έβγαλε… “λαβράκια”

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της στο Μεταξουργείο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ηλεκτρικοί πυροκροτητές, αυτοσχέδιες εκρηκτικές ύλες, νιτρική αμμωνία, βάρους 2.360 γραμμαρίων, θειάφι, βάρους 878 γραμμαρίων, ασημόσκονη, γυάλινα φιαλίδια με περιεχόμενο γλυκερίνη σε υγρή μορφή, τηλεχειριστήρια, κινητά τηλέφωνα, καθώς και ζυγαριές ακριβείας.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Ο 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, είναι έγκλειστος του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, στο οποίο εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία που έκανε τον Μάρτιο του 2008 στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν 25 μετανάστες που έφευγαν με πλοίο για Ιταλία

Ξάνθη: Μυστήριο με κοπέλα που υιοθετεί σκυλιά και τα εγκαταλείπει!

“Κρητικός” ο Καραγκούνης!

Πυρκαγιά στο Μαίναλο σε εξέλιξη

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε