Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Ηλεία: Βρήκαν τους ληστές που σκότωσαν τον ηλικιωμένο σε στάβλο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, η ανθρωποκτονία του 77χρονου, που είχε γίνει στις 10 Οκτωβρίου 2013, στην περιοχή της Συντριάδας του Πύργου Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν μετά από εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας, δύο Αλβανοί, ηλικίας 30 και 21 ετών,
ενώ αναζητείται ένας ακόμα 36χρονος συμπατριώτης τους, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Επισημαίνεται ότι ο 30χρονος είχε συλληφθεί την 20-12-2013 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, μετά από ένταλμα του Ανακριτή Κυπαρισσίας για ληστείες σε Μεσσηνία και Αμαλιάδα και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 10 Οκτωβρίου 2013 το μεσημέρι, βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Συντριάδας του Πύργου, μέσα σε στάβλο ιδιοκτησίας του, από το γιο του, ένας 77χρονος.
Το κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία, καθότι το θύμα ήταν φιμωμένο και τα άκρα του δεμένα με σχοινί,
ενώ παράλληλα το σπίτι του που ήταν δίπλα, είχε ερευνηθεί από τους δράστες.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου προέκυψε ότι, οι τρεις δράστες αφού έδεσαν, φίμωσαν και τοποθέτησαν βρόγχο από σπάγγο στο λαιμό του 77χρονου, του πήραν το κλειδί του σπιτιού του, το οποίο είχε κρεμασμένο στη ζώνη του. Έπειτα ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού του αφαιρώντας μικρό χρηματικό ποσό και έφυγαν.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία που προέκυψαν από φυσικές, επιστημονικές και τεχνικές μεθόδους,
ενώ η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών δραστών περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας ενώ οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του συνεργού τους συνεχίζονται.

Διαβάστε ακόμα:

Μεγάλες οι καταστροφές από τον σεισμό της Κεφαλονιάς – Τα μισά σπίτια από όσα ελέγχθηκαν είναι μη κατοικήσιμα σε Ληξούρι και Αργοστόλι

Εύβοια: Η συζήτηση για τη μείωση των συντάξεων δεν πιάστηκε τυχαία με τους ηλικιωμένους…

Αχαϊα: Πέθανε στον ύπνο του 16χρονος μαθητής – Τον βρήκε νεκρό η μητέρα του!

Ηλεία: Μαρτύρησε στα χέρια των ληστών – Τον έπνιξαν με σχοινί και μία πετσέτα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε