Site icon NewsIT

Καταδίκη της επίθεσης στη Μίνα Καραμήτρου

14.05.2019 | 12:46
Καταδίκη της επίθεσης στη Μίνα Καραμήτρου

Η κυβέρνηση μέσω της Όλγας Γεροβασίλη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν την εμπρηστική επίθεση με στόχο τη δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου. Τα ξημερώματα, άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητό της, κάτω από το σπίτι της στου Παπάγου.

Η εμπρηστική επίθεση έγινε περίπου στις 02:15 τα ξημερώματα. Οι άγνωστοι γνώριζαν τόσο που μένει η Μίνα Καραμήτρου όσο και ποιο ήταν το αυτοκίνητό της. Εκμεταλλευόμενοι πως στην περιοχή δεν υπάρχουν καταστήματα και άρα κάμερες ασφαλείας, έφτασαν κάτω από το σπίτι της, περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό το αυτοκίνητό της και του έβαλαν φωτιά.

Click4more: Εμπρηστική επίθεση κατά της Μίνας Καραμήτρου

Χάρη στις αντιδράσεις των γειτόνων της, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε άμεσα και η φωτιά δεν επεκτάθηκε. Το αυτοκίνητο της γνωστής δημοσιογράφου καταστράφηκε ολοσχερώς όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News

«Οι δημοσιογράφοι καθημερινά κάνουν τη δουλειά τους με προσήλωση στην ανεξαρτησία και την αντικειμενική πληροφόρηση. Αυτό κάνει και η Μίνα Καραμήτρου. Η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται. Οι δράστες θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», έγραψε στο twitter η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

«Σε μια δημοκρατική κοινωνία η ελευθερία του Τύπου, την οποία η Μίνα Καραμήτρου υπηρετεί, είναι αδιαπραγμάτευτη. Η στοχοποίησή της, όπως και η άθλια ενέργεια εναντίον της, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα και οι δράστες θα λογοδοτήσουν», έγραψε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του καταδικάζει τον εμπρησμός και τη στοχοποίηση της δημοσιογράφου. «Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές και οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο αρμόδιος τομεάρχης Μάξιμος Χαρακόπουλος, τόνισε ότι «το περιθώριο έχει εξαπολύσει κανονικό πόλεμο εναντίον της οργανωμένης πολιτείας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως μένει απαθής.

Αναφερόμενος τόσο στην καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Καισαριανής όσο και στην εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της Μίνας Καραμήτρου, ο τομεάρχης της ΝΔ εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. «Τα έκτροπα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες από υποστηρικτές του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνα, δεν είναι παρά η φυσιολογική κατάληξη της πολιτικής “στοργής” που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε ανθρώπους που ανοιχτά και διαρκώς απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και, τελικά, τη δημοκρατία.

Ως εκ τούτου, την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στο εξής θα την έχουν όχι μόνο το υπουργικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας».

Και το ΚΚΕ «καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου. Αυτή η ενέργεια όχι μόνο στρέφεται ενάντια στο έργο των δημοσιογράφων, αλλά ρίχνει νερό στο μύλο όσων έχουν συμφέρον από τον αποπροσανατολισμό και την ενίσχυση του κλίματος αστυνομοκρατίας και καταστολής».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version