Τετάρτη, 3 Ιουλ.
26oC Αθήνα

«Καθαρή» η… νεκροφόρα

«Καθαρή» η… νεκροφόρα

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως η εξερεύνηση της νεκροφόρας, ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της χωρίς προς το παρόν να έχουν εντοπιστεί αποτυπώματα από τους επικίνδυνους δραπέτες. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριων επικίνδυνων δραστών που ευθύνονται για το θάνατο της 25χρονης στα Ίσθμια της Κορίνθου συνεχίζονται.

Το συγκεκριμένο όχημα φαίνεται να επιχείρησαν να το αρπάξουν δράστες από γραφείο τελετών στο χωριό Άσσος Κορινθίας μεταξύ 22:00 το βράδυ της Κυριακής έως και 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Ο ιδιοκτήτης είχε αφήσει τα κλειδιά στη μίζα του οχήματος. Μετά όμως από μερικά μέτρα διαπίστωσαν ότι δεν είχε καύσιμα και το εγκατέλειψαν.

Επέστρεψαν όμως στην ίδια επιχείρηση και άρπαξαν το κλειστό λευκό φορτηγάκι Φολκσβάγκεν Τρανσπόρτερ, που χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης για την αρχική μεταφορά των νεκρών. Και σε αυτό είχε αφήσει τα κλειδιά πάνω στη μίζα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών δεν φαίνεται να έχουν εντοπίσει στοιχεία που να ταυτοποιούν τους επίδοξους κλέφτες της νεκροφόρας με τους επικίνδυνους δραπέτες.

Αν και το λευκό φορτηγάκι με αριθμό κυκλοφορίας ΚΡΕ 7760, δεν έχει εντοπιστεί ακόμη παρά τις εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις, οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως είναι σχεδόν σίγουρο, κρατώντας μικρές επιφυλάξεις, ότι το συγκεκριμένο όχημα δεν κλάπηκε από τους δραπέτες. Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πως οι επικίνδυνοι δραπέτες και υπεύθυνοι της δολοφονίας της 25χρονης Κατερίνας, κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους από το σημείο της θανατηφόρας συμπλοκής στα Ίσθμια έως και το σημείο εγκατάλειψης του μαύρου Σουμπαρού, στο Σολωμό Κορινθίας, επικοινώνησαν με συνεργούς τους. Το σημείο που άφησαν το όχημα είναι σχεδόν δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Τριπόλεως. Σημειώνεται ότι το όχημα εντοπίστηκε σχεδόν δύο μέρες μετά την συμπλοκή στα Ίσθμια. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πως οι δραπέτες έφυγαν μακριά από το μαύρο Σουμπαρού, και «λούφαξαν» σε σημείο από το οποίο θα περνούσαν οι συνεργοί τους για να τους παραλάβουν. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν επιστρέψει στην Αθήνα για να κρυφτούν και πάλι στην «πολυκοσμία» της πόλης. Υπάρχουν και κάποιες πιθανότητες διαφυγής τους προς κάποιες περιοχές της Πελοποννήσου, στις οποίες κάποιοι από τους επικίνδυνους δραπέτες είχαν εγκληματική δράση.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμώντας ως δεδομένη την τηλεφωνική επικοινωνία των δραπετών με συνεργούς τους προκειμένου να τους βοηθήσουν να διαφύγουν, προέβησαν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. «Σαρώνουν» μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας τις κεραίες εκπομπής των επίμαχων περιοχών αναζητώντας τις «ύποπτες» συνομιλίες, που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στην εξέλιξη των ερευνών για τον εντοπισμό των επικίνδυνων κακοποιών.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε