Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Κέρκυρα: Ο μεσίτης ήταν σκέτη απάτη – Παγίδεψε 21 ιδιοκτήτες σπιτιών!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τέλος στη δράση ενός 45χρονου κατοίκου της Κέρκυρας που εμπλέκεται σε 21 υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών…

με το πρόσχημα παροχής υπηρεσιών μεσιτείας στην διαδικασία πώλησης ακινήτου, έδωσαν οι αστυνομικοί. Σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Η συνήθης πρακτική του δράστη περιελάμβανε την απόσπαση χρηματικών ποσών από τα υποψήφια θύματα του, που κυμαίνονταν από 150 έως και 10.000 ευρώ, ως προκαταβολή για την προώθηση της πώλησης του ακινήτου τους.

Είχαν προηγηθεί διαδοχικές συναντήσεις με τα υποψήφια θύματα – πωλητές και με διάφορα τεχνάσματα τους έπειθε για την φερεγγυότητα του στην παροχή των υπηρεσιών μεσιτείας και την εξασφάλιση της πώλησης του ακινήτου τους με σημαντικό χρηματικό τίμημα.

Μέχρι στιγμής η λεία του ανέρχεται στο ποσό των 33.000 ευρώ περίπου τα οποία αντιστοιχούν στις προκαταβολές που έλαβε από 21 πολίτες που έπεσαν θύματα της συστηματικής του εξαπάτησης. Από τις υποθέσεις αυτές ξεχωρίζουν η εξαπάτηση: ενός 57χρονου στις αρχές του 2014 , από τον οποίο έλαβε το ποσό των 10.000 ευρώ, μιας 76χρονης το Μάρτιο του 2012 από την οποία έλαβε το ποσό των 2.700 ευρώ και ενός 55χρονου τον Σεπτέμβριο του 2014 από τον οποίο έλαβε το ποσό των 2500.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπισμού και σύλληψης του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ που έλαβε από έναν 70χρονο, ως μέρος της προκαταβολής για την ολοκλήρωσης της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου του. Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο 45χρονος είχε λάβει επιπλέον από τον 70χρονο, το τελευταίο χρονικό διάστημα το ποσό των 1000 ευρώ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε