Ο 38χρονος είναι γνωστός στις Αρχές Ασφαλείας καθώς θεωρείται ένας από τους πλέον εξειδικευμένους Έλληνες κλέφτες πολυτελών αυτοκινήτων,
Για το λόγο αυτό αλλά και επειδή κατάφερνε με δεξιοτεχνικό τρόπο να ξεφεύγει από την αρπάγη τις Ασφάλειας του είχαν δώσει το προσωνύμιο “Αρσέν Λουπέν”. Το όνομα δηλαδή του πολυμήχανου Γάλλου κλέφτη, από τα γνωστά μυθιστορήματα του Μορίς Λεμπλάν.
Ο 38χρονος κλεφτής ήταν απόλυτα εξειδικευμένος στης κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένης Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και οχήματα Βρετανικής βιομηχανίας τα οποία κατά την διάρκεια τις δεκαετίας του 60 και εντεύθεν θεωρούνταν το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης, μέχρι και την επανέκδοση του.
Πως “εξαφάνιζε” τα οχήματα
Είχε ειδικά μηχανήματα για την κλοπή των αυτοκινήτων και συγκεκριμένα, λογισμικά ηλεκτρονικού υπολογιστή προκειμένου να απενεργοποιεί τα ιμομπιλάϊζερ των οχημάτων που είχε βάλει στο μάτι.
Μάλιστα και όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Κλοπών και Ληστειών τις Ασφάλειας Αττικής, ο συγκεκριμένος άνθρωπος δέχονταν απευθείας παραγγελίες για κλοπές αυτοκινήτων, πάντα πολυτελών, από την Αλβανία και την Βουλγαρία, καθώς η φήμη του είχε φθάσει μέχρι εκεί.
Όταν δέχονταν την παραγγελία εντόπιζε το αυτοκίνητο που ήθελε ο πελάτης και αμέσως έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιο του. Αφού έβρισκε που διέμενε ο κάτοχος του πολυτελούς οχήματος, βραδινές ώρες έφτανε στην περιοχή και μέσα σε λίγα λεπτά, με τα μηχανήματα που διέθετε, άνοιγε το αυτοκίνητο ενώ με μια ειδική “φύσα” που προσάρμοσε στο μηχανισμό του τιμονιού έβαζε μπροστά την μηχανή, χωρίς να προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητο.
Το “κόλπο” της υπομονής
Στην συνέχεια άφηνε σε απόμερους δρόμους το αυτοκίνητο σκεπασμένο με κουκούλα, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ο ιδιοκτήτης έχει σύστημα εντοπισμού gps. Όταν πια το αυτοκίνητο δεν εντοπίζονταν από τον ιδιοκτήτη του, τότε έβαζε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου του.
Εντόπιζε παρόμοιο όχημα, με το ίδιο χρώμα και είτε πλαστογραφούσε τις πινακίδες, είτε τις έκλεβε απευθείας. Στην συνέχεια τις έβαζε στο κλεμμένο όχημα και το “έδιωχνε” σε Αλβανία η Βουλγαρία, αφού πρώτα είχε εισπράξει τα χρήματα. Από αυτή την δουλειά ο “Αρσέν Λουπέν” είχε αποκομίσει το ποσό των 400.000 ευρώ.