Δευτέρα, 22 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου: Προφυλακιστέος και για τα όπλα – Αρνείται τις κατηγορίες

Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Δεύτερη φορά προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για θέματα τρομοκρατίας. Αυτή τη φορά, ο νεαρός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για τα όπλα, τις πλαστές ταυτότητες και τα άλλα ευρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αρνείται όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Φραγκίσκο Ραγκούση, προσπάθησε να μεταφέρει τα όπλα για να αποδεσμευτεί.

Τι υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρόνος υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας ότι: «Η προσπάθεια του ήταν να απεμπλακεί από όλα αυτά».

Επίσης ο 29χρονος, αρνείται ότι κατασκεύασε και έστειλε αυτός τα τρομοδέματα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι ο άνθρωπος που κατασκεύασε και έστειλε τον παγιδευμένο φάκελο στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Είναι επίσης εκείνος που κατασκεύασε τα τρομοδέματα που βρέθηκαν στο Κρυονέρι.

Ο συνήγορος του 29χρόνου δήλωσε ότι η δεύτερη προφυλάκιση που αφορά στην ουσία την ίδια υπόθεση είναι παράνομη και θα κάνει προσφυγή.

Ένταση και ειρωνείες

Κατά την έξοδο του περίπου 20 συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κι εκείνος τους απάντησε: «Ο αγώνας συνεχίζεται».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του 29χρόνου οι συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο 10 σήκωσαν πανό. Τότε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί άρχισαν να τους ειρωνεύονται.

Έλεγαν, σύμφωνα πάντα με τους αυτόπτες μάρτυρες: «Σηκώστε το πιο ψηλά, φωνάξτε πιο δυνατά κλπ. Αποτέλεσμα, ήταν να υπάρξει ένταση. Στο συμβάν παρενέβησαν και περαστικοί, που επιτέθηκαν φραστικά στους αστυνομικούς για την συμπεριφορά τους που την χαρακτήρισαν προκλητική.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις