Site icon NewsIT

Κρήτη: Ένταση και… λυγμοί στη δίκη για το διπλό μακελειό στον Προφήτη Ηλία – Αύριο συνεχίζεται η δίκη

13.01.2014 | 19:13
ΦΩΤΟ από το CretaLive

ΦΩΤΟ από το CretaLive

Με ένταση ξεκίνησε η απολογία του βασικού κατηγορούμενου για το διπλό μακελειό στον Προφήτη Ηλία, με θύματα τον Πρίαμο Ξυδάκη και τον Μανώλη Σταυρουλάκη.

Ο κρεοπώλης ξεκινώντας την απολογία του, δέχτηκε λεκτική επίθεση εκ μέρους των συγγενών του Πρίαμου Ξυδάκη που αφού σηκώθηκαν όρθιοι, χωρίς ωστόσο να πλησιάσουν τον κατηγορούμενο, του φώναζαν: “Φονιά, φονιά, κακούργε!” Λίγο αργότερα αποχώρησαν από την αίθουσα, ενώ είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις εκ μέρους της χήρας Ξυδάκη για όσα ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος σε σχέση με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το θύμα, πριν το τραγικό συμβάν.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, στην απολογία του, ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε ότι την ημέρα του φονικού κι ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο Σχινιά και μετέφερε ζώα,
ο αδερφός του του τηλεφώνησε και του παραπονέθηκε ότι συνάντησε τον Πρίαμο και δεν του μίλησε.
Ο αδερφός του, του σύστησε μάλιστα, να αφήσει κατά μέρος το σασμό, που “έσπρωχνε” μεταξύ άλλων ατόμων και “να κοιτάμε το σπίτι μας”!

Ο κρεοπώλης απόρησε και τηλεφώνησε στον Πρίαμο, ρωτώντας τον γιατί δε μίλησε στον αδερφό του και τί είχε μεσολαβήσει. Σύμφωνα με όσα είπε ο κατηγορούμενος, ο Πρίαμος Ξυδάκης του απάντησε “Οι συζητήσεις κομμένες, δε θέλω κουβέντες μαζί σας, άντε και …..” και έκλεισε το τηλέφωνο. Σε δεύτερο τηλεφώνημα εκ μέρους του κρεοπώλη και σε επίμονες ερωτήσεις του (“γιατί ξύνεις πληγές που έχουν κλείσει;”), όπως είπε έλαβε την απάντηση “είσαι κότα”, την οποία και επέστρεψε, με ύβρεις να ακολουθούν. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ο Πρίαμος τον απείλησε λέγοντας “Όπου σε βρω θα σε…”, κάτι που ο κρεοπώλης δεν μπόρεσε να ερμηνεύσει καθώς όπως είπε, με τον ίδιο αλλά και τον πατέρα του είχαν άριστες σχέσεις, έπιναν καφέ και αλληλοβοηθιούνταν.

Άκουσε τον Πρίαμο να οπλίζει και να πυροβολεί. Ένιωσε ένα τσούξιμο στο πόδι και κατάλαβε ότι τον είχε πετύχει…

Ενώ ήταν ακόμη στο Σχινιά στον κρεοπώλη τηλεφώνησε ο πρώην δήμαρχος Λάμπρος Περβολαράκης ο οποίος ζήτησε να λήξει η παρεξήγηση με τον Πρίαμο Ξυδάκη, την οποία είχε πληροφορηθεί. Ο κρεοπώλης είπε ότι διαβεβαίωσε τον πρώην δήμαρχο ότι και ο ίδιος δεν ήθελε να δώσει συνέχεια. Γύρω στις 20.30 πήγε στο χωριό, στο κρεοπωλείο, όπου βρίσκονταν οι δύο γιοι του. Επί 1-1,5 ώρα έκαναν προετοιμασία όταν άκουσαν ένα “γκάζωμα” έξω από το μαγαζί και το τζιπ του Πρίαμου να σταματάει. Ο Πρίαμος κατέβηκε σαν τρελός, είπε ο κρεοπώλης. Κρατούσε ένα σιδερολοστό και με σηκωμένο το χέρι, φώναζε “εσύ είσαι που θα με …. εμένα;” Ο γιος του κρεοπώλη μπήκε στη μέση, συγκρατώντας τον Πρίαμο, και φώναζε “θα σκοτώσεις τον πατέρα μου!”

“Θα μπορούσα να του πετάξω τον μπαλτά, όμως ήθελα να τον αποφύγω” – είπε ο κρεοπώλης ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο ίδιος βγήκε από άλλη πόρτα του μαγαζιού, ο Πρίαμος ξέφυγε από το γιο και του πέταξε το σιδερολοστό,
ενώ ο κρεοπώλης βρισκόταν στη μέση του δρόμου, κατευθυνόμενος προς το αυτοκίνητό του. Εκείνη τη στιγμή άκουσε τον Πρίαμο να οπλίζει και να πυροβολεί.

“Έφαγα κι άλλη σφαίρα στο πόδι, συγχρόνως βλέπω το παιδί μου στο έδαφος…”

Ένιωσε ένα τσούξιμο στο πόδι και κατάλαβε ότι τον είχε πετύχει. “Δεν ήξερα που να πάω. Άνοιξα την πόρτα, έβαλα το κεφάλι μου στη θέση του συνοδηγού, εκείνη την ώρα βγήκε το παιδί μου έξω και φώναζε “μη σκοτώσεις τον πατέρα μου”! Ο Πρίαμος γύρισε και πυροβόλησε το γιο μου. Ήταν σαν να με κουκουλώνανε οι σφαίρες. Έφαγα κι άλλη σφαίρα στο πόδι, συγχρόνως βλέπω το παιδί μου στο έδαφος… Δεν καταλάβαινα τί έκανα, πήρα την καραμπίνα από το αυτοκίνητο. Σκέφτηκα “έφαγε το κοπέλι μου” και τον πυροβόλησα. Είχαμε και οι δύο προτεταμένα τα όπλα, ήταν σαν να παίχτηκαν ταυτόχρονα οι πυροβολισμοί, κι έγινε αυτό που έγινε” – είπε ο κατηγορούμενος ενώπιον του Δικαστηρίου.

Αναφερόμενος στην “αδέσποτη” που σκότωσε το Μανόλη Σταυρουλάκη, είπε ότι λόγω του Κλείδωνα και ενός γάμου, στην πλατεία δεν υπήρχε κόσμος.

Σε ερώτηση της έδρας για το λόγο που ο Πρίαμος πήγε στο κρεοπωλείο με άγριες διαθέσεις, όπως καταμαρτύρησε ο κρεοπώλης, ο κατηγορούμενος δεν έδωσε απάντηση. Είπε “Ήθελε να με σκοτώσει, δεν ξέρω γιατί”. Παράλληλα, δήλωσε άγνοια για το αν νωρίτερα είχε πάει ο γιος του στον Κλείδωνα κι αν όντως είχε ρίξει μπαλωτιές, γεγονός που προκάλεσε την παρεξήγηση.

Όταν ο πρόεδρος της έδρας ρώτησε τον κατηγορούμενο αν ο Πρίαμος συνήθιζε να λύνει τα προβλήματά του με τέτοιο τρόπο, ο κρεοπώλης απάντησε ότι “το θύμα ήταν τσαμπουκάς”, με χαρακτηριστική την ατάκα που ο ίδιος αναφέρει πως του είπε “Όπου σε βρω κοντοστούπη, θα σε …”. Είπε “Ήταν επικίνδυνος, δεν ήταν της Εκκλησίας. Μάλιστα είχε συστήσει να κάνουν δώρο σε ένα γαμπρό ένα περίστροφο”. Αναφερόμενος στην οικογένεια Ξυδάκη, πρόσθεσε ότι είχε παρεξηγηθεί με άλλες 10 οικογένειες για κτηματικές διαφορές και είχαν πάει στα δικαστήρια.

Αυτά, ωστόσο, δεν τα είχε συμπεριλάβει στην απολογία του, ο κρεοπώλης, γεγονός που αιτιολόγησε, λέγοντας ότι του το είχε συστήσει ο δικηγόρος του για να μην οξυνθούν περαιτέρω τα πνεύματα σε μια ήδη τεταμένη κατάσταση και ενώ το παιδί του νοσηλευόταν τραυματισμένο.

Δείτε εδώ, όσα προηγήθηκαν της απολογίας, και τί είπαν οι πραγματογνώμονες που διόρισε η οικογένεια του κρεοπώλη, για το αν κρατούσε όπλο ο Πρίαμος Ξυδάκης.

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Η ώρα των απολογιών για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία!

Κρήτη: “Κονταροχτυπιούνται” οι δύο πλευρές στη δίκη του Προφήτη Ηλία

Η αλήθεια για το πιστόλι στο μακελειό του Προφήτη Ηλία – Τι κατέθεσε ο εμπειρογνώμονας

Κρήτη: Ένταση στη δίκη για το μακελειό του Προφήτη Ηλία

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version