Τετάρτη, 2 Οκτ.
19oC Αθήνα

“Ξεφτίλισε” τις μυστικές υπηρεσίες όλης της Ευρώπης ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Βρυξέλλες, Αθήνα, Παρίσι και όπου αλλού πήγε ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ πέρασε σαν φάντασμα χωρίς κανείς να μπορέσει να τον σταματήσει και ας θεωρείται εδώ και χρόνια ο νούμερο δύο εκτελεστής του ISIS. Όπως τώρα αποδεικνύεται… έκοβε βόλτες σε όλη την Ευρώπη ανενόχλητος και ετοίμαζε το νέο αιματοκύλισμα.

Ο 27χρονος Βέλγος τζιχαντιστής που τελικά έπεσε νεκρός κατά την επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο Παρίσι έχοντας στην κατοχή του ευρωπαϊκό διαβατήριο εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις συνθήκες και φαίνεται ότι άλλαζε τόπο διαμονής σαν… πουκάμισο.
Όλοι πίστευαν ότι βρίσκεται στη Συρία. Το πέρασμά του από το Παγκράτι δεν πέρασε απαρατήρητο. Εντοπίστηκε η φωνή του σε κινητό και οι Βέλγοι ενημέρωσαν την Ελλάδα.
Η πληροφορία ήρθε όμως αργά.
Η Αντιτρομοκρατική βρήκε το κινητό αλλά όχι τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν δυο συμπατριώτες του Μαροκινοί και ένας Αλγερινός.
Ο Αλγερινός εκδόθηκε στο Βέλγιο και από τότε κανείς στην Ελλάδα δεν γνωρίζει το παραμικρό.
Αν και οι Βέλγοι κατάφεραν τότε να αποτρέψουν μια σοβαρή τρομοκρατική ενέργεια, στη συνέχεια απέτυχαν παταγωδώς στον εντοπισμό του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Ο εντοπισμός του στην Ελλάδα φαίνεται τους έκανε να πιστέψουν ότι είχε πάρει το δρόμο για Συρία.
Έκανα όπως φάνηκε τραγικό λάθος. Ήταν στο Παρίδι την ώρα που οι σύντροφοί του σκορπούσαν τον τρόμο. Στο μετρό εκείνοπ το βράδυ σε καφέ-μπαρ λίγες μέρες μετά όπου έπινε και κάπνιζε χασίς ύστερα από λίγο.
Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες όμως δεν είχαν ιδέα.
Πίστευαν ίσως ότι όπως στην περίπτωση της επίθεσης στο Βέλγιο ήταν κάπου μακρυά και συντόνιζε την επιχείρηση των τζιχαντιστών.
Χρειάστηκε μια πληροφορία από τις μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου για να εντοπιστεί. Οι Μαροκινοί είπαν στους Γάλλους πως ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι στο Παρίσι, μάλιστα τους ενημέρωσαν και για το Σεν Ντενί.
Έτσι βρέθηκε ο δήμιος, από πληροφορίες που ήρθαν από Μαρόκο, στην Ευρώπη αλώνιζε ελεύθερος.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε