Site icon NewsIT

Ξετυλίγει η Αντιτρομοκρατική το κουβάρι της ληστείας στο Δίστομο – Οι αλλαγές στο τζιπ και τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σκάφος δίνουν απαντήσεις!

24.08.2014 | 22:18
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

- Το μαύρο κλεμμένο τζιπ από την Κηφισιά, έγινε ασημί με πλαστογραφημένες πινακίδες και πιθανότατα το χρησιμοποιούσαν στις διαδρομές τους οι ληστές - Η Αντιτρομοκρατική κάνει εξονυχιστικούς ελέγχους στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των οδικών δικτύων - Στην Ιτέα ήταν σταθμευμένο τρεις ημέρες πριν τη ληστεία στο Δίστομο - Θα γίνουν εργαστηριακοί έλεγχοι για να πάρουν DNA από μπουκαλάκια με νερό που δεν κάηκαν από τη φωτιά στο σκάφος

Ένα πλήρες οργανωμένο και λεπτομερές σχέδιο, φαίνεται πως ακολούθησαν οι ληστές του Διστόμου, πριν φτάσουν στην τράπεζα για να κάνουν τη ληστεία που τους απέφερε πάνω από 300.000 ευρώ.

Το ασημί τζιπ με το οποίο διέφυγαν αρχικά, ήταν ένα κλεμμένο όχημα που ανήκε σε οικονομολόγο και είχε κλαπεί αρκετό καιρό πριν. Το αρχικό του χρώμα ήταν μαύρο, αλλά για τις… ανάγκες τους, οι ληστές το είχαν βάψει σε ασημί, του είχαν βάλει πλαστογραφημένες πινακίδες και το είχαν μετατρέψει ουσιαστικά σε ένα άλλο όχημα που δεν κινούσε υποψίες.

Όλα αυτά είχαν γίνει με στόχο να μην κινεί υποψίες και να μην είναι εύκολο εντοπίσιμο από την αστυνομία.

Όλες αυτές οι αλλαγές, οδηγούν την Αντιτρομοκρατική στο συμπέρασμα ότι κυκλοφορούσαν με το αυτοκίνητο αυτό. Πλέον, οι άνθρωποι της Αντιτρομοκρατικής έχουν ξεκινήσει σαρωτικούς ελέγχους στο υλικό από τις κάμερες των διοδίων και των εθνικών οδών, σε βάθος χρόνου αρκετών μηνών για να δουν αν κυκλοφορούσε στα οδικά δίκτυα. Εφόσον, το βρουν αυτό, θα ξέρουν από και προς ποια κατεύθυνση κυκλοφορούσαν οι δράστες.

Απαντήσεις από το σκάφος που δεν πρόλαβαν να κάψουν ολοσχερώς

Τρεις ημέρες πριν από τη ληστεία στο Δίστομο, το τζιπ ήταν σταθμευμένο στην Ιτέα, σύμφωνα με μαρτυρίες. Κάτι που αν μη τι άλλο, κάνει τους αστυνομικούς να συμπεραίνουν ότι από εκείνη την ημέρα είχαν αρχίσει να σχεδιάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη ληστεία στο Δίστομο και φυσικά τους τρόπους διαφυγής τους.

Τη διαδικασία που είχαν ακολουθήσει με το τζιπ, έκαναν και στο σκάφος. Είχαν αλλάξει χρώμα και ονομασία, δημιουργώντας στην ουσία ένα ταχύπλοο που δεν θα προσομοίαζε στο κλεμμένο

Πολλές και σημαντικές αναμένεται να είναι οι απαντήσεις από το σκάφος, το οποίο οι δράστες μέσα στη βιασύνη τους δεν κατάφεραν να κάψουν ολοσχερώς. Μέσα στο σκάφος έχει βρεθεί μία βερμούδα, μία μπλούζα κοντομάνικη και μικρά μπουκάλια με λίγο νερό.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, ειδικά τα τελευταία είναι υπερπολύτιμα, καθώς από αυτά θα πάρουν δείγμα για DNA και αναμένεται να δώσουν πολλά σημαντικά στοιχεία για τη συνέχεια των ερευνών. Εξάλλου, ήδη όπως έγινε γνωστό βρέθηκαν αποτυπώματα και μαρτυρίες που “καίνε” τον Πετρακάκο και τον 44χρονο ποινικό που φέρεται να ήταν παρών στη ληστεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit, αυτόπτες μάρτυρες, δυο μέρες πριν τη ληστεία, είχαν δει τους δύο “συντρόφους” με το 10 μέτρων φουσκωτό, να “κόβουν βόλτες” στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Σωτήρα Διστόμου. Επίσης, άλλες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής θέλουν τους δυο συνεργούς να κάνουν κατόπτευση του υποκαταστήματος της Εθνικής, επίσης δύο ημέρες πριν από τη ληστεία.

Στην Αντιτρομοκρατική είναι πεπεισμένοι πλέον οτι έχουν να κάνουν με ενέργεια για την ενίσχυση του λεγόμενου “επαναστατικού ταμείου” για την προετοιμασία μεγάλου χτυπήματος, ίσως την περίοδο της ΔΕΘ, όπως συνήθιζε άλλωστε κατά το παρελθόν ο Επαναστατικός Αγώνας.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και για την ταυτότητα του τρίτου ατόμου που συμμετείχε στη ληστεία και εκτιμάται πως πρόκειται για επίσης γνωστό ποινικό, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην απόδραση Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και τέταρτος μέσα στο σκάφος των ληστών στο Δίστομο; – Βρέθηκε “ορφανό” DNA

Μαρτυρίες “φωτιά” στα χέρια της Aντιτρομοκρατικής για τους ληστές στο Δίστομο – Αποτυπώματα (;) και 40χρονου ποινικού, συνεργού του Παλαιοκώστα

Αποτυπώματα καταζητούμενου βρέθηκαν στο σκάφος των δραστών της ληστείας στο Δίστομο – Ο υπαρχηγός του Νίκου Μαζιώτη στο σκάφος;

Ψάχνουν κρησφύγετο και γιάφκα στην Πελοπόννησο μετά τη ληστεία στο Δίστομο – Ποιος ο ρόλος 44χρονου ποινικού

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version