Νέο κεφάλαιο ανοίγει στη δικαστική έρευνα για την υπόθεση του κυκλώματος των δημοσιογράφων-εκβιαστών, την οποία χειρίζεται ο 1ος ειδικός ανακριτής, Βασίλης Ζιάκας! Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα παρελάσουν από το γραφείο του δικαστικού λειτουργού τα δεκάδες πρόσωπα τα οποία «παγιδεύτηκαν» από τον υπερκοριό της ΕΥΠ να συνομιλούν με τους κατηγορουμένους στην υπόθεση του κυκλώματος ως μάρτυρες στην υπόθεση.
Πρόκειται, κυρίως, για ιδιοκτήτες ιστοσελίδες, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν συνομιλίες επί το πλείστον με τον 50χρόνο προφυλακισμένο-πλέον- κατηγορούμενο, Τάκη Μουσσά.
Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής με σύμφωνη γνώμη του κ. Ζιάκα και της αρμόδιας εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων, ο Τάκης Μουσσάς, ο οποίος φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση, κρίθηκε προφυλακιστέος και πλέον κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ, ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος και ο 35χρόνος, Χρήστος Φράγκου, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ. Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης εκβίασης και της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περι καταχραστών του Δημοσιου.
Από εδώ και στο εξής, ο 1ος ειδικός ανακριτής προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητήσει και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των τριών κατηγορουμένων και των εταιριών που συνδέονται μαζί τους. Βέβαια τον τελικό λόγο έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβουλίου.
Ο κ. Ζιάκας μελετά ενδελεχώς και τις ατζέντες του εκδότη της εφημερίδας “Ακρόπολη” οι οποίες κατασχέθηκαν από το γραφείο του. Σύμφωνα με την έκθεση κατάσχεσης της ΕΛ.ΑΣ., καταγράφονται και χρήματα συνολικού ύψους περίπου 800.000 ευρώ, καθώς και διάφορες σημειώσεις του κατηγορούμενου.
Σε αυτές καταγράφονται από τα τρέχοντα έξοδα της εφημερίδας μέχρι και λίστα που πιθανότατα είναι για ψώνια από το super market. Ακόμα και σημειώσεις για αγορά…πούρων υπάρχουν!
Καταγράφονται δεκάδες εταιρείες, όπως η ΙΚΕΑ, η Attica Bank, η ΔΕΠΑ, ο ΟΛΠ και άλλες, οι οποίες φαίνεται πως διέθεταν διαφημίσεις στην εφημερίδα. Σε άλλες σελίδες, καταγράφονται ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας εκπροσώπων επιχειρήσεων για ραντεβού, αλλά και “εισπράξεις” όπως αναφέρεται, με καταγεγραμμένα κάποια χρηματικά ποσά δίπλα σε επωνυμίες εταιρειών.
Ξεχωριστή σελίδα διαθέτει o Τάκης Μουσσάς, το όνομα του οποίο έχει σημειωθεί κάτω από τη λέξη Attica( στην οποία εργαζόταν ο 50χρόνος ως σύμβουλος επικοινωνίας μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2016) και ακολουθούν πέντε ημερομηνίες και σειρά ποσών, η πλειοψηφία των οποίων έχει διαγραφεί.
Επίσης, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ένα σχέδιο επιστολής το όποιο υπάρχει στις χειρόγραφες σημειώσεις του εκδότη και φέρεται να προορίζεται για τον υπουργό επικράτειας, Νίκο Παππά. Ο εκδότης στην επιστολή του φέρεται να διαμαρτύρεται για την μη ανάγνωση της Ακρόπολης από τους παρουσιαστές της ΕΡΤ.
Σε αυτό ο εκδότης αναφέρει :
Αξιότιμε υπουργέ με την παρούσα επιστολή σας κοινοποιώ την εξώδικη διαμαρτυρία μου για τον αναίτιο αποκλεισμό της εφημερίδας μου από την ανάγνωση του ημερήσιου τύπου καθώς καθώς και τη διακοπή της αμοιβαίας διαφήμισης. Σας παρακαλώ για την αποκατάσταση της αδικίας μέσα από ένα δημόσιο φορέα, την επαναλειτουργία του οποίου στηρίξαμε”.