Πέμπτη, 4 Ιουλ.
24oC Αθήνα

Λάρισα: 12 ηλικιωμένοι στα δίχτυα απατεώνων που προσποιούνταν τους εφοριακούς!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εξιχνιάσθηκαν δώδεκα 12 περιπτώσεις απάτης, απόπειρας απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων στη Λάρισα και συνελήφθησαν δύο από τους δράστες, μέλη εγκληματικής ομάδας που έκανε τις απάτες.

Οι δύο που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 37 και 29 ετών και έκαναν τις απάτες τους μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους, από τον Οκτώβριο του 2012.

Πώς “δούλευαν” οι απατεώνες

Τα μέλη της ομάδας πλησίαζαν τους ηλικιωμένους και προσποιούμενοι είτε τους εφοριακούς, είτε τους λογιστές, είτε οικείους συγγενικών τους προσώπων. Κάπως έτσι, κατάφερναν να τους εξαπατούν και να τους παίρνουν χρηματικά ποσά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έκαναν και κλοπές χρημάτων και κοσμημάτων με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο συλληφθέντες να κινούνται ύποπτα κοντά σε χώρο λαϊκής αγοράς, μέσα σε αυτοκίνητο και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, όπου συνελήφθησαν, καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την προηγούμενη μέρα, (18-06-2013) με το ίδιο αυτοκίνητο πλησίασαν 77χρονη και της πήραν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, με το πρόσχημα ότι θα τακτοποιούσαν οφειλή συγγενικού της προσώπου.

Θησαύριζαν σε βάρος ανυποψίαστην ηλικιωμένων

Μάλιστα, οι δράστες απαίτησαν αρχικά από αυτήν το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ και με το αυτοκίνητό τους την οδήγησαν σε υποκατάστημα τράπεζας, όπου η γυναίκα έκανε ανάληψη 600 ευρώ, τα οποία και τους παρέδωσε!

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν ακόμη έντεκα 11 περιπτώσεις απάτης, απόπειρας απάτης και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν από τα θύματά τους το συνολικό χρηματικό ποσό των 13.450 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά αξίας 9.500 ευρώ, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Την προανάκριση κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας,
ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι άγνωστοι συνεργοί, αλλά και για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Φθιώτιδα: Συναγερμός για φωτιά σε ελαιώνα κοντά σε χαρτοποιία

Εύβοια: Οι Ιταλίδες καλλονές που αναστάτωσαν μια ολόκληρη πόλη – Φωτό!

Φωκίδα: Εγκλωβισμένοι οι 5 Αλβανοί δραπέτες – Έτοιμοι για μάχη οι αστυνομικοί!


Κρήτη: Καταδικάστηκαν 3 γιατροί τα ξημερώματα για τον θάνατο της εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε