Ο Ιταλός υπερήλικας καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 4 χρόνια φυλάκιση για συνέργεια σε ληστεία. Πρόκειται για τον 73χρονο Αλφρέντο Μπονάνο, γνωστό και από τη συγγραφή αρκετών βιβλίων αναρχικού περιεχομένου, που συμμετείχε σε ληστεία που έγινε τον Οκτώβριο του 2009 στην Τράπεζα Πειραιώς στα Τρίκαλα.
Ο 47χρονος Έλληνας συνεργός του, είχε εισέλθει μεταμφιεσμένος στην Τράπεζα και με την απειλή όπλου, είχε αφαιρέσει 47.000 ευρώ από το κατάστημα. Εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή και συνάντησε τον Ιταλό ο οποίος τον περίμενε σε κοντινή απόσταση και του παρέδωσε τα χρήματα της ληστείας.
Οι δύο επιχείρησαν να διαφύγουν με διαφορετικά οχήματα προς Καλαμπάκα αλλά τελικά συνελήφθησαν στον δρόμο Τρικάλων-Καλαμπάκας. Ο 47χρονος Έλληνας καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη καθώς είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο, ενώ σε 4 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Ιταλός.
Ο Αλφρέντο Μπονάνο είναι ο θεωρητικός του λεγόμενου «συγκρουσιακού αναρχισμού», ηγετικό στέλεχος της «autonomia operaia», με μεγάλη επιρροή στα επαναστατικά κινήματα της γειτονικής χώρας. Από το 1977 οπότε και απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη λόγω του δοκιμίου του «Armed Joy», όπου τασσόταν υπέρ των ενόπλων επιθέσεων εναντίον του κράτους, μέχρι και το 2003 οπότε καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για ληστεία τραπέζης, ο Α. Μπονάνο βρισκόταν πάντα στο στόχαστρο των ιταλικών διωκτικών Αρχών, οι οποίες τον θεωρούν «ιδεολογικό μέντορα» βίαιων ενεργειών κατά κρατικών στόχων.
Η εμπλοκή του στη βομβιστική υπόθεση του Παλάτσο Μαρίνο, το 1997 ήταν ίσως η σοβαρότερη υπόθεση στην οποία ενεπλάκη. Μετά την καταδίκη του αποφυλακίστηκε πρόωρα το 2006 για λόγους υγείας. Με τον Έλληνα συλληφθέντα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστείες και στην Ιταλία, αλλά αθωώθηκε, συνδεόταν εδώ και πολλά χρόνια και μέσω αυτού διατηρούσε στενές σχέσεις με Έλληνες ομοϊδεάτες του. Είχε μάλιστα καταθέσει ως μάρτυρας σε γνωστές υποθέσεις στο παρελθόν.
Τον περασμένο Μάρτιο, ο Αλφρέντο Μπονάνο βρέθηκε στην Ελλάδα για μια σειρά διαλέξεων με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Κυριαρχία και εξέγερση στην μεταβιομηχανική κοινωνία». Το πρόγραμμα περιελάμβανε συζήτηση στο Πάντειο και σε ακόμη πέντε πόλεις (Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα).