Site icon NewsIT

Ληστεία στην Κηφισιά: “Κλειδί” τα ματωμένα ρούχα του Αλέξανδρου Σταματιάδη – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ. για τους αδίστακτους κακοποιούς

04.04.2018 | 23:30
Κηφισιά επιχειρηματίας

- Η ληστεία στην Κηφισιά σημειώθηκε τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας - Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης ήρθε αντιμέτωπος με τους δύο ληστές, οι οποίοι τον πυροβόλησαν - Ο 52χρονος επιχειρηματίας νοσηλεύεται στο "Γ. Γεννηματάς" σε κρίσιμη κατάσταση - Ανοιχτό το ενδεχόμενο, οι ληστές να είναι οι ίδιοι που εισέβαλαν στη βίλα του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή, το περασμένο Σάββατο (31.03.2018)

Έρευνες σε δυο πεδία, διεξάγουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δυο αδίστακτων κακοποιών, οι οποίοι πυροβόλησαν τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του.

Οι ειδικοί των εργαστηρίων έχουν παραλάβει τα ματωμένα ρούχα του 52χρονου, προκειμένου να τα ερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν γενετικό υλικό του δράστη, με τον οποίο ο γνωστός επιχειρηματίας πάλεψε και ήρθε στα χέρια, πριν τον πυροβολήσει πισώπλατα ο συνεργός του ληστή.

Κατά συνέπεια οι αστυνομικοί διατηρούν ελπίδες πως πάνω στην πάλη, ίσως ο κακοποιός άφησε στα ματωμένα ρούχα του επιχειρηματία το DNA του.

Έρευνες και στη βίλα του Λευτέρη Πανταζή

Παράλληλα, η ίδια ομάδα ειδικών των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποιεί έρευνες και στην βίλα του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή, καθώς εκτιμάται πως οι δυο κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στο σπίτι του, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (31.03.2018), είναι οι ίδιοι που τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά μέσα στην κρεβατοκάμαρα του τον Αλέξανδρο Σταματιάδη.

Οι ειδικοί ερευνητές της Ασφάλειας και συγκεκριμένα του Τμήματος διαρρηκτών και ληστειών, προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δυο αδίστακτων κακοποιών, προκειμένου να έχουν μια σαφή άποψη για το πού πρέπει να κινηθούν οι έρευνες.

Οι εκτιμήσεις για τους κακοποιούς

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτιμάται από τους ερευνητές της Ασφάλειας πως πρόκειται για κακοποιούς που έχουν εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα, ληστείες και κλοπές δηλαδή, και έχουν αποφυλακιστεί, τουλάχιστον το τελευταίο έτος.

Παρά το γεγονός -σύμφωνα με όσα κατέθεσε η σύζυγος του άτυχου επιχειρηματία- πως οι δράστες μιλούσαν καλά ελληνικά, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν πως οι αδίστακτοι κακοποιοί είναι αλλοδαποί, μάλλον δεύτερης γενιάς στην Ελλάδα, με καταγωγή από βαλκανική χώρα, ίσως από την Αλβανία. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί έχουν στείλει επείγον σήματα στις εξόδους της χώρας, προκειμένου οι συνάδελφοι τους να έχουν τεταμένη την προσοχή τους.

Πρόσφατες διαρρήξεις

Στο μεταξύ, στο “μικροσκόπιο” της Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας που έχει αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της αιματηρής ληστείας, έχουν μπει διαρρήξεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, τόσο στα Βόρεια, όσο και στα Νότια προάστια του Νομού, καθώς και δράστες, τους οποίους έχουν καταγράψει κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Τέλος, όσον αφορά στις έρευνες, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να έχει ολοκληρωθεί η βαλλιστική έρευνα στους τρεις κάλυκες που βρέθηκαν στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού στην Κηφισιά και προέρχονται βέβαια από το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο αδίστακτος ληστής για να πυροβολήσει τον επιχειρηματία, Αλέξανδρο Σταματιάδη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version