Τρίτη, 1 Οκτ.
25oC Αθήνα

Ληστεία τράπεζας Πειραιώς: “Αν καλέσετε την αστυνομία θα γίνει μακελειό”! Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την κινηματογραφική… δουλειά

Ληστεία τράπεζας Πειραιώς: “Αν καλέσετε την αστυνομία θα γίνει μακελειό”! Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την κινηματογραφική… δουλειά

Ληστεία μέρα μεσημέρι κάτω από την μύτη της Αστυνομίας και με δίωρη ομηρεία πελατών μέσα στο Τραπεζικό υποκατάστημα της Πειραιώς. Η ληστεία αυτή δεν σημειώθηκε στο Σικάγο την εποχή τγς ποτοαπαγόρευσης, αλλά στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Κηφισίας στους Αμπελόκηπους, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας.

Οι τέσσερις βαριά οπλισμένοι ληστές κράτησαν στην κυριολεξία ομήρους επί δυο ώρες οκτώ υπαλλήλους και πέντε πελάτες που είχαν την ατυχία να βρίσκονται εκείνη την ώρα για τις συναλλαγές τους στο υποκατάστημα τις Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στην Λ. Κηφισίας 64 στους Αμπελόκηπους.

Όλα αυτά έγιναν σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας και μάλιστα με έντονη αστυνομική παρουσία, καθώς η κίνηση περιπολικών και μοτοσυκλετών της ΕΛ.ΑΣ είναι συχνή λόγο της ύπαρξης του Αστυνομικού Μεγάρου στην Λ. Αλεξάνδρας.

Στοιχεία τρομοκρατίας

Η ληστεία έχει έντονο άρωμα τρομοκρατίας, καθώς κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως στην Αθήνα και την Πελοπόννησο, παρόμοιες ληστείες για τις οποίες αποδείχθηκε ερευνητικά πως είχαν σχέση με το λεγόμενο “Επαναστατικό ταμείο”.

Λίγα λεπτά μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης, μπήκαν στο υποκατάστημα της Πειραιώς τέσσερα άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα αλλά και επαγγελματικές μάσκες προσώπου.

Μάλιστα και σύμφωνα με μια πληροφορία εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, οι μάσκες σιλικόνης να απεικόνιζαν πολιτικά πρόσωπα, κάτι που όμως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αστυνομικές Αρχές που ερευνούν την υπόθεση. Αμέσως μόλις οι τέσσερις μαυροντυμένοι άνδρες βρέθηκαν στο εσωτερικό του υποκαταστήματος έβγαλαν δυο πιστόλια και δυο υποπολυβόλα, κατά πάσα πιθανότητα Καλάσνικοφ, και ακινητοποίησαν τους 8 υπαλλήλους και τους πέντε πελάτες.

Ο ένας από τους ληστές, ίσως ο άνθρωπος που είχε το γενικό πρόσταγμα, ζήτησε από πελάτες, υπαλλήλους και το Διευθυντικό προσωπικό να σηκωθούν από τις καρέκλες τους και να κατεβούν όλοι στο υπόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν το μοναδικό ανάμεσα στους οπλοφόρους που μιλούσε και έδινε εντολές.

Στόχευαν τις θυρίδες

Στο υπόγειο πια ο συγκεκριμένος άνδρας, ζήτησε από την διευθύντρια του υποκαταστήματος να του υποδείξει σε ποιο δωμάτιο βρίσκονται οι θυρίδες, και μάλιστα ζήτησε, πάντα με την απειλή του όπλου του, το κλειδί. Παράλληλα προειδοποίησε πως εάν ειδοποιηθεί η Αστυνομία με το πάτημα κάποιου μυστικού μπουτόν τότε θα γίνει μακελειό

Ο άγνωστος μαζί με τον συνεργό του ξεκλείδωσαν την πόρτα στο δωμάτιο με τις θυρίδες, ενώ οι άλλοι δυο συνεργοί τους αυτομάτως έκαναν νόημα στους ομήρους να ανέβουν στο εσωτερικό του υποκαταστήματος.
Οι δυο ληστές που έμειναν στο δωμάτιο με τις θυρίδες “δούλεψαν” για αρκετή ώρα με τρυπάνι και μικρή συσκευή οξυγόνου, ανοίγοντας τουλάχιστον 15 θυρίδες και αρπάζοντας άγνωστης αξίας αντικείμενα και χρηματικά ποσά.

Υπάλληλοι και πελάτες στις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας που έφθασαν στο σημείο, έκαναν λόγο για θόρυβο από τρυπάνι.

Στη συνέχεια και ενώ είχαν τελειώσει την “δουλειά” με τις θυρίδες, ανέβηκαν στο εσωτερικό της Τράπεζας, περιμένοντας με υπομονή να ανοίξουν οι χρονοδιακόπτες από τα δυο χρηματοκιβώτια. Όταν πια άνοιξαν και αυτά, άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν μπροστά τους και έφυγαν από το σημείο στης 16:00 το απόγευμα, σύμφωνα με μαρτυρίες πεζοί. Ωστόσο εκτιμάται πως είχαν μέσω διαφυγής και μάλιστα δυο μοτοσυκλέτες.

Λίγο αργότερα μάλιστα, στην τράπεζα έφτασαν και κάποιοι από τους ιδιοκτήτες των θυρίδων που παραβιάστηκαν, προφανώς αναστατωμένοι για την απώλεια των προσωπικών τους αντικειμένων.

Δείτε τι είπε στην κάμερα του newsit.gr μία από αυτούς:

 

Στις επάλξεις και η Αντιτρομοκρατική

Επισταμένα ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τις εν εξελίξει έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, όσον αφορά στην απίστευτη ληστεία που σημειώθηκε στο υποκατάστημα τις Πειραιώς στους Αμπελόκηπους, καθώς υπάρχει έντονο άρωμα τρομοκρατίας.

Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν και κυρίως σε ληστείες που είχαν πραγματοποιήσει οι ληστές του Δίστομου με την προσθήκη του Νίκου Μαζιώτη, κυρίως σε περιοχές της Πελοποννήσου είχαν χρησιμοποιήσει μάσκες σιλικόνης, προκειμένου να κρύψουν και να αλλοιώσουν άρδην τα χαρακτηριστικά τους, όπως έκαναν δηλαδή και οι άγνωστοι που εισέβαλαν στο υποκατάστημα των Αμπελοκήπων.

Παράλληλα και όπως προέκυψε ερευνητικά από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η συμβία του Νίκου Μαζιώτη σε ληστεία που πραγματοποίησε μαζί με συνεργό της σε υποκατάστημα τράπεζας στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” τον Ιούνιο του 2015, είχε καθίσει τουλάχιστον μια ώρα στο εσωτερικό τις Τράπεζας περιμένοντας να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Επίσης σε ληστείες που έχει αποδειχθεί πως έχουν σχέση με το “Αντάρτικο πόλης” έχει απαχθεί μέχρι και ο διευθυντής, ενώ σε τραπεζικό υποκατάστημα στην Κλειτορία οι ληστές είχαν κρατήσει ομήρους τους υπάλληλους για τουλάχιστον μισή ώρα.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Κώστας Στάμου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε