- Πως ήταν το ζεύγος Μαζιώτη - Ρούπα που κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα την δεκαετία του 90. - Δείτε βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις του Ν. Μαζιώτη - Ακούστε τι λέει ο ιερέας - αδερφός του
Πως στις διάφορες περιπέτειές τους με την δικαιοσύνη τους απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός.
«Ήταν κεραυνός εν αιθρία, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε», παραδέχτηκε ο ιερέας αδερφός του Νίκου Μαζιώτη, εκτιμώντας ότι ο αδερφός του παρασύρθηκε από τις κακές παρέες που έκανε στο σχολείο. Δείτε στο βίντεο τον ιερέα αδερφό του Ν. Μαζιώτη, να μιλάει για τη σύλληψή του.
«Είμαι επαναστάτης, είμαι περήφανος για αυτό που έκανα. Αν υπάρχουν πραγματικοί εχθροί, είναι εντός των συνόρων και όχι εκτός» έχει δηλώσει κατά καιρούς ο Νίκος Μαζιώτης.
Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του Επαναστατικού Αγώνα άρχισε να απασχολεί τις αρχές το 1990, όταν δήλωνε δημοσίως την άρνησή του να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Για αυτό και συνελήφθη το 1991 και φυλακίστηκε. Ύστερα από απεργία πείνας 51 ημερών, το 1992, αποφυλακίστηκε.
Μετείχε στην κατάληψη της ΑΣΟΕ το 1994, όταν και συνελήφθη ξανά, ενώ το 1995 καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή για την κατάληψη του Πολυτεχνείου.
«Ήθελα να προκαλέσω μικρές ζημιές στο υπουργείο» είχε πει κατά τη δίκη του, το 1998. Αποτύπωμά του είχε βρεθεί πάνω στη βόμβα που τοποθέτησε στις 6 Ιανουαρίου του 1997 στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη. Από το 2003, όταν ξεκίνησε η δράση του Επαναστατικού Αγώνα, κάθε του κίνηση ήταν υπό έλεγχο.
Γνωστή στον αντιεξουσιαστικό χώρο η Παναγιώτα Ρούπα, ήταν μεταξύ των 500 συλληφθέντων, το 1995, στην κατάληψη του Πολυτεχνείου. Το 1998 προσήχθη μαζί με τον Μαζιώτη για τη βόμβα στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά αφέθηκε ελεύθερη.
Δείτο στο βίντεο το προφίλ της Παναγιώτας Ρούπα
Διαβάστε επίσης
Το σχεδιάγραμμα για το χτύπημα στη ΓΑΔΑ
Συγκλονιστικό! Συνομιλίες τρομοκρατών για τον 15χρονο Αφγανό