Site icon NewsIT

“Με έδερναν 7 λεπτά – Μπήκα σε σουβλατζίδικο για να γλυτώσω”

16.05.2013 | 14:50
“Με έδερναν 7 λεπτά – Μπήκα σε σουβλατζίδικο για να γλυτώσω”

O 19χρονος από τη Συρία περιγράφει στο Newsit λεπτό προς λεπτό την επίθεση που δέχθηκε από 4 άνδρες με 2 σκυλιά στην πλατεία Αττικής και πως σώθηκε μπαίνοντας σε ένα σουβλατζίδικο. Προβληματισμός στην αστυνομία για την αύξησης της ρατσιστικής βίας.

Ο Φατάχ είναι ένας νεαρός που ήρθε στη χώρα μας από τη Συρία πριν 40 μέρες. Έφυγε από την πόλη του που σχεδόν έχει ισοπεδωθεί, το Χαλέπι, για να γλυτώσει από τον πόλεμο.

Από τον πόλεμο γλύτωσε, από το μένος των ρατστιστών δε κατάφερε να γλυτώσει. Την περασμένη Κυριακή, 12 Μαϊου 2013 έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στην πλατεία Αττικής.

“ΜΕ ΕΔΕΡΝΑΝ ΕΠΙ 7 ΛΕΠΤΑ”
Ο 19χρονος Φατάχ περιγράφει στο Newsit λεπτό προς λεπτό την επίθεση που δέχθηκε με τη βοήθεια του μεταφραστή του.
Οπως χαρακτηριστικά είπε “την Κυριακή στις 9.30 το βράδυ βγήκα απο το σταθμό στην πλατεία Αττικής με έναν φίλο μου.
Κάθησα σε ενα παγκάκι και ο φίλος μου πήγε να κάνει ένα τηλεφώνημα.

Κάποια στιγμή είδα 4 άτομα που κρατούσαν 2 μεγαλόσωμα σκυλιά να μιλούν με αστυνομικούς. Με πλησίασαν όταν έφυγαν οι αστυνομικοί και με ρώτησαν στα ελληνικά από που είμαι. Εγώ τους απάντησα στα αγγλικά πως δε μιλάω ελληνικά. Με ρώτησαν στα αγγλικά από που είμαι και απάντησα “από τη Συρία”.

Τότε και οι 4 άρχισαν να με χτυπάνε με γροθιές και κλοτσιές. Μάλιστα ο ένας έβγαλε τη στρατιωτική μποτα που φορούσε και με χτύπησε στη μύτη. Με έδερναν επί 7 λεπτά δίχως να επέμβει κανένας από τους περαστικούς.

Οταν κατάφερα να ξεφύγω, αυτοί έλυσαν τα σκυλιά για να με κυνηγήσουν. Μπήκα να κρυφτώ σε ένα σουβλατζίδικο και έκλεισα και την πόρτα πίσω μου. Μετά αυτοί που με χτύπησαν έφυγαν”.

Ο 19χρονος Φαταχ εχει κακώσεις στο πρόσωπο και το σώμα και νοσηλεύτηκε αρχικά στο Αλεξάνδρα, στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό και τέλος στο ΚΑΤ.

Εκανε καταγγελία για την επίθεση που δέχθηκε στο τμήμα ρατσιστικής βίας της ΕΛΑΣ η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Πάντως οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται οτι έσπασαν το μαγαζί των Καμερουνέζων στην πλατεία Αμερικής δε φαίνεται να έχουν σχέση με την επίθεση που δέχθηκε ο Σύρος καθώς κλήθηκε να τους αναγνωρίσει και είπε οιτι δεν είναι αυτοί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέλη ταγμάτων εφόδου οι δυο συλληφθέντες για την ρατσιστική επίθεση σε κατάστημα Καμερουνέζων

“Τους έσπασαν το μαγαζί γιατί δε συμμορφώθηκαν στις συστάσεις της Χ. Αυγής”

Τους “έσπασαν” το μαγαζί γιατί ήταν από το Καμερούν

20χρονος Σύρος νέο θύμα ρατσιστικής βίας στην πλατεία Αττικής

‘Ετσι μου επιτέθηκαν και με χαράκωσαν – ΒΙΝΤΕΟ: Ο 14χρονος περιγράφει τις στιγμές που έζησε στα χέρια των βασανιστών του

Του χαράκωσαν την ζωή! Αγρια ρατσιστική επίθεση σε 14χρονο παιδί στην καρδιά της Αθήνας!

Με τις ευλογίες Ιερώνυμου το αντιρατσιστικό

Στοπ στον ρατσισμό; Μια άλλη φορά! Πάγωσε η κατάθεση του νομοσχεδίου


Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version