Site icon NewsIT

Με γραμματόσημο του 1€ έστειλαν το φάκελο βόμβα – Ερωτήματα για το σημείωμα υπέρ του Σακκά

19.07.2013 | 12:37
Με γραμματόσημο του 1€ έστειλαν το φάκελο βόμβα – Ερωτήματα για το σημείωμα υπέρ του Σακκά

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την χρησιμότητα ενός μηνύματος ‘αλληλεγγύης’ για έναν κατηγορούμενο, ο οποίος πρόσφατα αποφυλακίστηκε. Φαίνονται ‘ανικανοποίητοι’, και συνεχίζουν την ‘επιχείρηση τρομοκράτησης’ μελών του δικαστικού σώματος και των αστυνομικών» αναφέρουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σχετικά με την νέα αποστολή εκρηκτικού φακέλου και το σημείωμα αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά, που εμπεριείχε.

Το στοιχείο που προβληματίζει τους αρμόδιους αξιωματικούς είναι το σημείωμα «Αλληλεγγύη στον αναρχικό Κώστα Σακκά», που ήταν τυπωμένο πάνω στο χοντρό χαρτόνι, που ήταν τοποθετημένη η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού. Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, μετά από περίπου 2,5 χρόνια προφυλάκισης χωρίς να έχει δικαστεί, και 37 ημέρες απεργίας πείνας, είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους στις 11 Ιουλίου,  τουλάχιστον 5 ημέρες από την αποστολή του εκρηκτικού φακέλου.

Επίσης, στην περίπτωση έκρηξης του φακέλου, το συγκεκριμένο μήνυμα θα καταστρεφόταν, οπότε θα ήταν άσκοπη η τοποθέτησή του, εκτός και αν οι δράστες ήταν εξ αρχής πεισμένοι ότι δεν θα έφθανε ποτέ στον προορισμό του.  

Οι ίδιοι αξιωματικοί θεωρούν πως ο κατασκευαστής φέρεται να είναι άλλος από εκείνον του φακέλου-ντοσιέ που θα είχε παραλήπτη τον πρώην διοικητή της υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο. Μετά τις πρόσφατες συλλήψεις, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, έκαναν λόγο για τουλάχιστον 7-10 ασύλληπτα άτομα, που αποτελούν τουλάχιστον τρεις «πυρήνες» της προσπάθειας «αναγέννησης» της Συνωμοσίας, και από εκεί θεωρούν ότι εκπορεύεται η νέα εκρηκτική αποστολή, χωρίς να φαίνεται να αποτελούν μέρος του «σχεδίου Φοίνικα». 

Ταχυδρόμησαν τον εκρηκτικό φάκελο από… δημόσιο γραμματοκιβώτιο

Τοποθέτησαν γραμματόσημο αξίας… 1 ευρώ, δείγμα ότι στάλθηκε από την Αθήνα και τοποθέτησαν τον φάκελο Α4 σε γραμματοκιβώτιο. Ο φάκελος πήγε στο κέντρο διαλογής και από εκεί έφθασε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Ο αποστολέας -Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών- και η διεύθυνσή του είχε τοποθετηθεί με πλαστή σφραγίδα, το ίδιο και του παραλήπτη -κτίριο 6, γραφείο 210, πρόεδρο Διοίκησης Πρωτοδικείου Αθηνών- με αποτέλεσμα οι δράστες να καταφέρουν να παρακάμψουν τον λεπτομερή έλεγχο του φακέλου, που θεωρήθηκε «εσωτερική αλληλογραφία».

Η διαδρομή του φακέλου – βόμβα
 

Με την  παραπάνω διαδικασία, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έφθασε ο εκρηκτικός φάκελος στα χέρια του υπάλληλου, που διέκρινε κάποια καλώδια στο εσωτερικό του και ματαίωσε το άνοιγμά του καλώντας την ασφάλεια των δικαστηρίων. Ακολούθησε η «ακτινογραφία» του, που αποκάλυψε το εκρηκτικό περιεχόμενό του και η απενεργοποίησή του από τους πυροτεχνουργούς.

Την παρέμβαση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Γιάννη Αδαμόπουλου προκάλεσε η αποστολή φακέλου-βόμβα προς τo Πρωτοδικείο Αθηνών. Σε δήλωσή του ο κ. Αδαμόπουλος τονίζει πως ο ΔΣΑ καταδικάζει κάθε «απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της» και επισημαίνει ότι «όποιοι κι αν είναι οι ‘λόγοι’, οι ‘δικαιολογίες’ ή τα ‘επιχειρήματα’ των τρομοκρατών, η τυφλή βία που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μας θα εξακολουθήσει να βρίσκει απέναντί της το σύνολο των ευσυνείδητων και δημοκρατικών πολιτών».

Διαβάστε

Οι άλλοι «πυρήνες»… εκδικούνται για το «Σχέδιο Φοίνικας»

‘Εστειλαν φάκελο – βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Η FAI ανέλαβε την ευθύνη για τον εκρηκτικό φάκελο στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version