Site icon NewsIT

Με υπόμνημα η απολογία Φιλιππίδη: «Δε ζημίωσα το Τ.Τ.» θα υποστηρίξει

10.02.2014 | 10:54
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αποφασισμένος να μην πάει... φυλακή ο Άγγελος Φιλιππίδης απολογείται σήμερα στον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη για το σκάνδαλο με τα «κόκκινα δάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο πρώην επικεφαλής του Τ.Τ. πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων της Ευελπίδων λίγο πριν τις 8:45. Θα καταθέσει υπόμνημα 300 σελίδων όπου μεταξύ άλλων θα αναφέρει πως επέστρεψε στην Ελλάδα οικειοθελώς και θα υποστηρίξει πως με τα δάνεια που έδωσε το Ταμιευτήριο επί προεδρίας του, δεν ζημιώθηκε.

Ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Ο Άγγελος Φιλιππίδης θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ώστε να μην κριθεί προφυλακιστέος.

Μεταξύ άλλων, ο Άγγελος Φιλιππίδης θα υποστηρίξει πως όταν η εταιρία Alapis του ομίλου Λαυρεντιάδη πήρε δάνειο περίπου 100 εκατ. ευρώ ήταν ένας εύρωστος όμιλος ενώ λίγο καιρό μετά αγόρασε και την Proton Bank με την έγκριση των ελεγκτικών αρχών.

Το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο Άγγελος Φιλιππίδης αφορά σε τέσσερα δάνεια που δόθηκαν στους Δημήτρη Κοντομηνά, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Κυριάκο Γριβέα – Αναστασία Βάτσικα και Παναγιώτη Ευθυμίου


Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, βάση του οποίου ασκήθηκαν διώξεις για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων που είχε χορηγήσει το ΤΤ, τα δάνεια αυτά δόθηκαν χωρίς εξασφαλίσεις και φέρεται να προκάλεσαν ζημιά που υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, που διενήργησε την έρευνα για το ΤΤ, στο πρώτο πόρισμα που υπέβαλε για την υπόθεση, που αφορούσε τις τρεις πρώτες περιπτώσεις δανείων, έκανε εκτενή στον Άγγελο Φιλλιπίδη, αποδίδοντάς του κεντρικό ρόλο στην όλη υπόθεση.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ώστε να μην κριθεί προφυλακιστέος

«Από όσα εκτέθηκαν αναλυτικά στην παρούσα αναφορά μας προκύπτει ότι, μεταξύ άλλων προσώπων, ο Άγγελος Φιλιππίδης, ενήργησε, όπως αναλυτικότερα εκτέθηκε κατά περίπτωση, καταχρώμενος τη θέση εμπιστοσύνης που κατείχε ως πρόεδρος του επίμαχου Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος (ΤΤ) και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος, με τη διαχείριση του οποίου ήταν επιφορτισμένος, προκειμένου να επαυξήσει την περιουσία τρίτων προσώπων», αναφέρει το πόρισμα.

Για την υπόθεση των δανείων του ΤΤ έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής περίπου δέκα από τους πλέον των 30 κατηγορουμένους και έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, κάποιοι δε με την επιβολή χρηματικών εγγυήσεων με την πιο υψηλή αυτή που επιβλήθηκε στον επιχειρηματία Δημήτρης Κοντομηνά, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιμένει ότι δεν απελάθηκε ο Άγγελος Φιλιππίδης – Πως προσπαθεί να το αποδείξει

Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο Άγγελος Φιλιππίδης – Επιστρέφει πίσω στη ΓΑΔΑ

Η όμορφη τουρκάλα ποινικολόγος του Άγγελου Φιλιππίδη

Απελάθηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα ο Α. Φιλιππίδης

Αγνώριστος ο Φιλιππίδης με περισσότερα κιλά και σακούλες στα μάτια – ΦΩΤΟ

Όλα όσα ειπώθηκαν στο τουρκικό δικαστήριο μεταξύ τούρκων δικαστών και Άγγελου Φιλιππίδη – Δυσφορία Καραμανλή για την “χρησιμοποίηση” του ονόματός του

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version