«Εάν οι γιατροί του Νοσοκομείου είχαν διαγνώσει νωρίτερα πως ο μικρός Μάριος είχε δεχθεί σφαίρα τότε θα ήμασταν σε θέση να κάνουμε χειρουργικές κινήσεις και να πιάσουμε στον ύπνο τους ύποπτους Ρομά, πριν προλάβουν τελικά να εξαφανίσουν το πιο βασικό πειστήριο ενοχής. Το πιστόλι».
Αυτό λένε υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ασχολούνται με την υπόθεση, καθώς από την στιγμή που δεν έχουν στα χέρια τους το πιστόλι των 9 χιλιοστών, είναι σαν να ψάχνουν «ψύλλους στ’ άχυρα».
Άλλωστε το γεγονός πως ο μικρός Μάριος διαπιστώθηκε πως σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα, την επόμενη ημέρα από τον Ιατροδικαστή κ. Καλογριά, και άμεσα έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ, έδωσε την ευκαιρία στους δράστες να εξαφανίσουν τα πειστήρια που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλο από το πιστόλι: «….χωρίς το πιστόλι δεν μπορεί να γίνει βαλλιστική έρευνα και κατά συνέπεια να ταυτοποιηθούν οι δράστες του εγκλήματος», λένε έμπειροι αστυνομικοί, οι οποίοι όμως αφήνουν κι ένα παράθυρο ανοιχτό, λέγοντας πως είναι δυνατόν ερευνητικά να φθάσουμε σε κάποιους υπόπτους και να υπάρξει ομολογία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη συζητήθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα που είναι δυνατόν να περιορίσουν την εγκληματικότητα σε περιοχές με καταυλισμούς Ρομά, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε «Σούπερ Μάρκετ» ναρκωτικών, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι εκτός καταυλισμού στην κυριολεξία να περνούν ένα καθημερινό μαρτύριο από τους τοξικομανείς που επισκέπτονται κατά εκατοντάδες αυτές τις περιοχές, προκειμένου να προμηθευτούν τις δόσεις τους.
Ωστόσο προέχει αυτή την στιγμή, όπως συζητήθηκε χαρακτηριστικά στην σύσκεψη, να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο Μενίδι, καθώς το μείγμα ειναι εκρηκτικό και ήδη οι Ρομά, τόσο του καταυλισμού, όσο και περιφερειακά αυτού, είναι διατεθειμένοι όπως διαμηνύουν, να προασπίσουν τα σπίτια τους με τα όπλα στα χέρια.
Κατά συνέπεια πρώτο μέλημα των Αστυνομικών δυνάμεων δεν είναι άλλο, από την προστασία των κατοίκων της περιοχής εκατέρωθεν.
Όσον αφορά στις περιοχές της Δυτικής Αττικής που θεωρούνται «άβατο», προτεραιότητα θα δοθεί στον περιορισμό της διακίνησης ναρκωτικών που προέρχονται από την Αλβανία.
Το γεγονός αυτό θα μειώσει δραστικά τις επισκέψεις τοξικομανών, στις περιοχές, ενώ στην συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ θα πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, εισβολές στους καταυλισμούς και συλλήψεις ατόμων με παραβατική συμπεριφορά.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός πως έπρεπε να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή και μάλιστα 11χρονου παιδιού, ώστε να κινητοποιηθεί η Πολιτεία, προκειμένου να προστατέψει τους πολίτες. Και να σκεφτεί κανείς πως το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά είναι πρόβλημα 10ετιας και άνω, που γιγαντώθηκε σταδιακά.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ