Site icon NewsIT

Μεσσηνία: Η γιαγιά κατάλαβε τις προθέσεις των τσιγγάνων αλλά… αυτό δεν τους εμπόδισε να τη ληστέψουν

20.01.2014 | 15:45
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από την Αστυνομία, εξιχνιάστηκε η συγκεκριμένη ληστεία καθώς και δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, με "πρωταγωνιστές" τους τσιγγάνους.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται οι τρεις τσιγγάνοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας και της απάτης κατά συναυτουργία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία υπόθεση ληστείας και δύο υποθέσεις απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που έγιναν στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, αποδίδονται κατηγορίες σε βάρος των τριών. Ενός 45χρονου και δύο γυναικών, ηλικίας 33 και 45 ετών αντίστοιχα, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας και της απάτης κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, το μεσημέρι της 10ης Ιανουαρίου, στην Καλαμάτα, αφού αρχικά προσέγγισαν ηλικιωμένη  προσπάθησαν να την εξαπατήσουν με το πρόσχημα δήθεν οφειλής συγγενικού της προσώπου.

Όταν η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε την σε βάρος της απόπειρα εξαπάτησης, με τη χρήση σωματικής βίας της έκλεψαν χρυσαφικά και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επιπλέον ότι, οι συγκεκριμένοι τσιγγάνοι, είχαν κάνει και τις ακόλουθες απάτες:

Την 10.1.2014 το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, εξαπάτησαν ηλικιωμένη με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού της προσώπου, παίρνοντάς της χρήματα.
Την 11.1.2014 το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, εξαπάτησαν ηλικιωμένη με το πρόσχημα τακτοποίησης φορολογικών εκκρεμοτήτων συγγενικού της προσώπου, αποσπώντας της χρήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Διαβάστε ακόμα:

Αλεξανδρούπολη: Στα χέρια της Αστυνομίας διακινητές μεταναστών

“Καμπάνα” σε Αγρινιώτη που έβριζε αστυνομικούς στο Facebook

Αποδοκίμασαν τον Σταϊκούρα στο γήπεδο της Λαμίας

Αυτή την εβδομάδα αποφασίζουν οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας

Tags:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version