Παρασκευή, 2 Αυγ.
35oC Αθήνα

Ναύπλιο: Αμετάκλητα ισόβια κάθειρξη στην 38χρονη “μαύρη χήρα” του καπετάνιου

Ναύπλιο: Αμετάκλητα ισόβια κάθειρξη στην 38χρονη “μαύρη χήρα” του καπετάνιου
ΦΩΤΟ argonafplia.gr

Αμετάκλητη απόφαση στο Ναύπλιο από το Επταμελές Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων σε 2ο βαθμό για την Δήμητρα Βούλγαρη, την αποκαλούμενη και “μαύρη χήρα”.

Το δικαστήριο στο Ναύπλιο καταδίκασε – όπως και πρωτόδικα – την 38χρονη Δήμητρα Βούλγαρη σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση του συζύγου της, καπετάνιου, Θανάση Λάμπρου.

Νωρίτερα, οι έξι δικαστές του Επταμελούς Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου αποδέχτηκαν την ενοχή της και την προτεινόμενη ποινή, ενώ ένας δικαστής δεν πείστηκε. Επίσης, με 4 – 3 η ετυμηγορία για τα ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση ήταν αρνητική.

Ναύπλιο: Το χρονικό της πρώτης δίκης

Πρωτοδίκως, στις 21 Δεκεμβρίου 2016, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που είχε κρατήσει σχεδόν 5,5 ώρες, η 38χρονη “μαύρη χήρα” της Αργολίδας είχε κριθεί από το δικαστήριο ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τη δολοφονία του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, το δικαστήριο επέβαλε στην Δήμητρα Βούλγαρη ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι δικηγόροι της χήρας, Δήμητρας Βούλγαρη στο εφετείο είναι ο Αλέξης Στεφανάκης και Δημήτριος Γκαβέλας, ενώ της οικογένειας του δολοφονημένου καπετάνιου Θανάση Λάμπρου ο Αλέξης Κούγιας και ο Γιώργος Γεωργόπουλος. Ο πρώτος εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ Χ. ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό  των γονέων και της αδελφής του άγρια δολοφονηθέντος στην Κοιλάδα Αργολίδας καπετάνιου Αθανασίου Λάμπρου. Την εκπροσώπηση του γραφείου μας στην υπόθεση αυτή είχε αναλάβει προσωπικά ο κ. Αλέξιος Κούγιας, συμπαριστάμενος με το δικηγόρο Ναυπλίου κ. Γεώργιο Γεωργόπουλο. Σήμερα, μετά από 18 μήνες και 45 συνεδριάσεις, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου υπό την προεδρία της νυν Αρεοπαγίτου κας Κατσούλη, με τακτικά μέλη τους Εφέτες κο Νέγκα και κα Τσαγαρού και με τέσσερις ενόρκους μέλη της τοπικής κοινωνίας, εξέδωσε την απόφασή του, κηρύσσοντας με ψήφους 6 έναντι 1 ένοχη την κατηγορουμένη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, και της επέβαλε, όπως και πρωτοδίκως, την ποινή της ισοβίου καθείρξεως για την ανθρωποκτονία και την ποινή της φυλάκισης 18 μηνών για τα πλημμελήματα της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής, κάνοντας δεκτές τις απόψεις μας, τις οποίες υποστήριξε με την πρότασή του και ο Εισαγγελέας της Έδρας κ. Σταύρου, Εισαγγελέας Εφετών. Η κατηγορουμένη και οι υπερασπιστές της εκλεκτοί συνάδελφοι κ.κ. Στεφανάκης και Γκαβέλας υποστήριξαν ότι η κατηγορουμένη είναι αθώα και ότι ο θανών δεν δολοφονήθηκε, αλλά ότι αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες, μία στην καρδιά και μια στον κρόταφο. Το σημαντικό, όσον αφορά την εξέλιξη της υποθέσεως, είναι ότι ερευνάται από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου η συμμετοχή στο έγκλημα και άλλου προσώπου, για το οποίο και η πρωτοβάθμια απόφαση είχε διατάξει να διερευνηθεί ο ρόλος του στην υπόθεση αυτή.

Αθήνα, 20/07/2020
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας

πηγή: argonafplia.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις