Site icon NewsIT

Νέα “17Ν” οι “Πυρήνες” – Ο Χρ. Ξηρός θέλει νεκρούς, λέει η Αντιτρομοκρατική

04.05.2014 | 18:42
Νέα “17Ν” οι “Πυρήνες” – Ο Χρ. Ξηρός θέλει νεκρούς, λέει η Αντιτρομοκρατική

Τη νέα «17.Ν» φοβούνται στην Αντιτρομοκρατική πως θέλει να δημιουργήσει ο Χριστόδουλος Ξηρός με την ονομασία όμως της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Η αποκάλυψη πως την φονική βόμβα που στάλθηκε στο Α/Τ της Ιτέας κατασκεύασε ο καταζητούμενος πιστολέρο της «17.Ν», έχει αλλάξει τα δεδομένα στο ερευνητικό πεδίο για το εγχώριο «Αντάρτικο Πόλης» καθώς είναι δυνατόν οι Αρχές να βρεθούν μπροστά σε μια οργάνωση που δεν θα διστάζει να πάρει το πιστόλι και να εκτελεί στα πρότυπα της «17.Ν».

Οι μέχρι τώρα υποψίες των Αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής και συνάμα φόβοι για μετεξέλιξη της «ΣΠΦ» σε μια νέα «17.Ν» με την καθοδήγηση του «Μανώλη» φαίνεται πως παίρνει «σάρκα και οστά», ενώ τα πρώτα μηνύματα τόσο από την προκήρυξη όσο και από την αποστολή της φονικής βόμβας στο Αστυνομικό Τμήμα οι αστυνομικοί τα έχουν ήδη λάβει: «…δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο ο Ξηρός με την πείρα που έχει από την αιματοβαμμένη θητεία του στην «17.Ν» να εκπαιδεύσει τα ασύλληπτα μέλη της «Συνομωσίας» στην χρήση των όπλων στην κατασκευή φονικών εκρηκτικών μηχανισμών και τέλος στην εκτέλεση ανθρώπινων στόχων», λέει με νόημα στο «Newsit» Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος έχει απόλυτη γνώση των ερευνών.

Παράλληλα στην ΕΛ.ΑΣ δεν κρύβουν την δυσφορία τους για την δραπέτευση του Ξηρού και την χορήγηση της μοιραίας άδειας που ουσιαστικά του άνοιξε την πόρτα προς την ελευθερία και την τρομοκρατική δράση.

Η κατασκευή της βόμβας φέρει απόλυτα την σφραγίδα του Ξηρού, καθώς έχει μετατρέψει έναν κοινό πυροκροτητή σε ηλεκτρικό-το ίδιο έκανε και η «17.Ν»- ενώ παράλληλα είχε τοποθετήσει στην εκρηκτική υλη καρφιά βίδες και μπουλόνια, προκειμένου το αποτέλεσμα της έκρηξης να είναι όσο πιο οδυνηρό γινόταν για τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο Αστυνομικό Τμήμα. Με λίγα λόγια, ο Ξηρός ήθελε νεκρούς και μάλιστα όσο περισσότερους ήταν δυνατόν.

Ήδη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ λαμβάνουν έκτακτα μέτρα φύλαξης προσδιορίζοντας τους στόχους έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο πολυώροφο κτήριο της Λ. Κατεχάκη.

Αστυνομικοί δικαστικοί και Σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι στην πρώτη γραμμή της λίστας, ενώ από τα μέτρα φύλαξης δεν αποκλείονται στόχοι οικονομικού ενδιαφέροντος, είτε αυτά είναι η κτήρια ακόμα και άνθρωποι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν σχέση με το οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας.

Άλλωστε στην προκήρυξη της «ΣΠΦ» που είδε το φως της δημοσιότητας, ο συντάκτης της ξεκαθαρίζει πως πλέον ο προσανατολισμός της οργάνωσης δεν είναι τα συμβολικά χτυπήματα με τρομοδέματα παγιδευμένα με μαύρη πυρίτιδα, αλλά πιο δυναμικές ενέργειες που στόχο θα έχουν ακόμα και την απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Ενέδρες κατά προσώπων, ισχυροί εκρηκτικοί μηχανισμοί με κατευθυνόμενο από τον κατασκευαστή ωστικό κύμα ώστε να πλήττει άμεσα το στόχο κτήριο ή πρόσωπο, παρακολουθήσεις, κλοπές οχημάτων, αθέατες γιάφκες και μιλιταριστικού τύπου οργάνωση, θα προσπαθήσει να δώσει ο Χ. Ξηρός στην «ΣΠΦ», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις Αντιτρομοκρατικής, καθώς φαίνεται πια πως ο «Μανώλης» είναι το απόλυτο αφεντικό της ένοπλης οργάνωσης, η οποία στο πρόσωπο του Ξηρού βρήκε των ηγέτη που έψαχνε, αλλά και τον καθοδηγητή που θα κάνει το βήμα παραπάνω και θα μεταλαμπαδεύσει την γνώση του στα ασύλληπτα μέλη τις οργάνωσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζωρτζάτος από Κορυδαλλό: Έτσι σκοτώθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν

DNA του Χριστόδουλου Ξηρού στη βόμβα που εστάλη στο Α.Τ. Ιτέας – Ταυτοποιήθηκε με υλικό από το αυτοκίνητο διαφυγής του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη

Η Αστυνομία εντόπισε τους τρομοκράτες που ανήκαν στην ομάδα υποστήριξης από το χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version